Lagbanner

Grand finale och revanschdags för UNIK mot Falu BS

Nu är det dags för den sista omgången i serien. För de flesta blir det sista matchen den här säsongen och för några andra kommer det att bli kval antingen uppåt eller neråt.

För vår del så blir det sista tävlingsmatchen efter en lång och framgångsrik säsong. På lördag tar vi emot Falu BS i Relitahallen och ingångsvärdet är ganska enkelt; vi ska ha revansch. I säsongsstarten förlorade vi premiärmatchen upp i Falun och det är inget vi vill upprepa. Utöver detta så vill vi avsluta säsongen på ett bra sätt. Vi hade inte nerverna i styr under matchen mot Tellus men det fick HaparandaTornio lida för dagen efter när vi tog revansch på både dem och oss själva. Samma drivkraft driver oss nu när masarna kommer ner från skid-VM-kaoset i Falun.

Jag fick ett kort snack med målvakten Jesper Bergelin för någon kväll sedan och han berättade då att han utöver revanschlustan även kände att det är roligare att spela mot bättre motstånd.
- Vi lyfter oss lite mer när vi spelar mot bra motstånd. Det är både lättare och roligare att spela med högt tempo.

Falun kommer inte heller ha några andra planer än segerplaner. De har nämligen nämligen allt att vinna och kommer vid seger att säkra kvalplatsen till Elitserien. Smaka på det som motivation. Falu BS ligger på kvalplats och har allt i egna händer. Det är en skaplig resa föreningen gjort den senaste tiden, konkurs och reformering 2013 och omstart i division 1 till elitseriekval .

Så lördagens match kommer verkligen inte bli en avsomnad historia. Vi ska göra allt för att få vår revansch och tyvärr kan då Falu BS, om Tellus vinner, missa elitseriekvalet. Välkomna till en het retur, avnjutes i Relitahallen kl 15:00.

Mikael Johansson2015-02-20 22:08:32
Author

Fler artiklar om UNIK