Lagbanner
Inför Borlänge - UNIK
Jonas Aronsson (arkiv) Foto: Mikael Johansson

Inför Borlänge - UNIK

Hinner man ladda om på knappa fyra dagar?

Svaret kommer i eftermiddag när vi tar oss an Borlänge borta på Tunets IP. Efter förlusten mot Tellus stod det klart att orken inte räckte till. Botemedlet är naturligtvis vila, både fysiskt och mentalt och därför var det bara en lättare träning på torsdagen. 

I tabellen skiljer det inte mycket mellan oss och Borlänge. De har 8 poäng efter 8 spelade matcher medans vi har skrapat ihop 12 poäng på 9 matcher. Förra året åkte vi på en förlust med 7-2 på bortais och tog en fin hemmavinst med 7-5. I år tror jag att Borlänge fortfarande väntar på att det ska loss ordentligt. Kanske att segern i försäsongens nya Allsvenska Supercupen, som de gick obesegrade genom, fick förväntningarna att spela dem ett spratt.

Jag tror att dagsformen i respektive lag har en mycket stor betydelse idag. Nyckeln är en lyckad mental återhämtning och ödmjukhet för att alla matcher är en ny match, oavsett tidigare resultat. Kan vi kopiera vår noggrannhet i alla detaljer och den höga effektiviteten från matchen mot Västanfors så kommer Borlänge få mycket svårt att slå oss. 

I skrivande stund har UNIKs spelarbuss just lämnat Uppsala och i den sitter även Axel Hellberg som är tillbaka efter hjärnskakningen han ådrog sig mot Västanfors för en vecka sedan. 

Följ matchen via Elitrapport här
 

Mikael Johansson2015-12-19 11:34:00
Author

Fler artiklar om UNIK