Lagbanner
Inför Gustavsberg - UNIK
Niklas Andersson (Arkiv) Foto: Håkan Södergren

Inför Gustavsberg - UNIK

På fredag kväll är det en annan typ av fredagsmys att ladda upp inför. UNIK åker till södra Stockholm för att spela mot tabellnian Gustavsberg.

Ett lag som har mycket att kämpa för, med bara en poäng ner till Borlänge på den negativa kvalplatsen så kan vi nog räkna med ett heltänt gäng som gör allt för att ta poäng.

Vi har, å andra sidan, ett gyllene läge att ta ett jättekliv upp till tredjeplatsen vid vinst eller t.o.m. vid oavgjort. Vi har en match mindre spelad än alla andra lag på den övre halvan och 15 måls bättre målskillnad än nuvarande trea Falun som tillsammans med Katrineholm ligger ovanför oss med en poäng.

I spelarledet har vi fått påfyllning igen. Jacob Blücher är tillbaka och tränar efter VM-äventyret, lagkaptenen Max är tillbaka efter sjukdom och även långtidsskadade Jens Vikström har synts på isen i Relitahallen. Ett smörgåsbord av bra spelare som tränarduon har att plocka av inför fredagens match.

Tar man en kort titt i statistikens underbara värld så kan man konstatera att UNIK har den bästa målskillnaden och den bästa hörnmålsprocenten i norra allsvenskan samt att Gustavsberg har den bästa spelmålsprocenten! Av den statistiken kan man sluta sig till att vi gör bäst i att täta till rejält i mitten och gå framåt för att skapa hörnor. 

I skrivande stund så har inte Svenska spel satt några odds för matchen, de kanske inte kommer att göra det heller. Men jag skulle kunna satsa en peng på att oddset för UNIK-vinst är lägre än 1,9.

Mikael Johansson2016-02-10 20:38:00
Author

Fler artiklar om UNIK