Lagbanner
Inför HaparandaTornio - UNIK
Tätt och kämpigt i dagens match? Foto: Mikael Johansson (arkiv)

Inför HaparandaTornio - UNIK

Det blir lite jojo i tabellen när inte lagen spelar alla matcherna samtidigt. Men dagens möte med HaparandaTornio gör att alla lagen har spelat lika många matcher.

Efter gårdagens omgång ändrades tabellen igen. Både Falun och Katrineholm vann sina matcher och passerade oss. Falun passade dessutom på att förbättra sin målskillnad väsentligt, väl medvetna om att det kan vara det som avgör kampen om tredjeplatsen. Men vi har fortfarande 10 mål upp mot Falun och 26 mot Katrineholm.

Nog om tabelläget. UNIK flög upp i morse med stärkt självförtroende efter två poäng och en bra genomförd bortamatch mot Gustavsberg och har nu siktet inställt på två nya. Det är nu det måste vara omladdat och rensat för ny match. Historiskt har vi alltid haft svårt uppe i Haparanda. Det är en utearena med nyckfullt väder och har man fortfarande resan kvar i ben och huvud så blir det ännu svårare. Tyvärr visar väderprognosen på snöfall, nollgradigt och byig vind. Att om möjligt ha medvind i andra halvlek är inte oviktigt i denna förmodade gris- och kämpamatch. 

HaparandaTornio har ett antal rutinerade rävar, bl.a. liberon Hiukka, och en del ryssar i laget. De förlorade mot Borlänge igår med 2-7 och är i desperat behov av poäng för att undvika negativt kval. 

Att HaparandaTornio förlorade med 10-0 i förra mötet med oss sitter naturligtvis kvar någonstans men då var det en match med perfekta förhållanden. Nu väntar en hård kamp där varje meter räknas och alla chanser måste tas om hand på allra bästa möjliga sätt. 

Avslag 14:30 på Gränsvallen, följ matchen på plats eller här

 

Mikael Johansson2016-02-14 12:15:00
Author

Fler artiklar om UNIK