Lagbanner
Inför Ljusdal - UNIK
Spelande tränaren Stefan Tranblom (arkiv) Foto: Mikael Johansson

Inför Ljusdal - UNIK

Tellus, Falun och Gustavsberg. Det är lagen som vunnit respektive spelat oavgjort borta mot Ljusdal denna säsong. Idag ska vi försöka sälla oss till denna skara av lag och öka våra möjligheter att nå en hägrande kvalplats.

En omöjlig uppgift? Ingalunda! När vi tog emot Ljusdal hemma i Relitahallen så ägde vi mycket boll men klarade inte av att komma upp i deras höga måleffektivitet, vilket straffade oss till slut. Då som nu kommer vår egen målproduktion vara nyckeln till framgång, och den har ju som bekant kommit igång den senaste tiden.
- Det är absolut ingen omöjlig uppgift, kommenterar tränare Tranblom och fortsätter med att konstatera att det blir säsongens tuffaste bortamatch men också den roligaste!
- Vi har allt att vinna och sådana matcher är alltid kul att spela, säger Tranblom!

Så hur ska då detta gå till? Inte nog med att vi möter seriens bästa lag, vi kommer även att spela utomhus i 17 minusgrader. Svaret är lika enkelt som vanligt och därför även så svårt. Bandy är en lagsport, och det krävs en gedigen laginsats av lagspelarna för att laget ska lyckas. Alla måste bidra med sitt bästa bandykunnande, samtidigt. Eller som tränare Tranblom uttrykte det avslutningsvis
- Vi måste fokusera på alla situationer ute på isen, aldrig ge något gratis och jobba hårt för varandra.

Avslag kl 15:00 och matchen kan följas på Elitrapport här 

Övriga matcher i norra allsvenskan
Det spelas full omgång och här kommer några korta kommentarer om dem.

Helenelund – Falu BS
Nykomlingarna från norra Stockholm har det svårt i år och ska inte kunna rubba masarna från Falun.

Spånga Djurgården – Rättvik
Även här kommer ett dalagäng ner till huvudstaden och även här ska det bli bortaseger. Men, Spånga Djurgården har visat att de kan bita ifrån och jag blir inte förvånad om de gör det idag.

Västanfors – Katrineholm 
Fläkten är inte direkt favoriter i denna match men jag hoppas att de överraskar mot sörmlänningarna. 

HaparandaTornio – Gustavsberg 
Årets besvikelse tar emot jokern från Stockholm. Man vet aldrig var man har Gurra, vilket faktiskt även stämmer överens med Happis. Det här kan sluta hur som helst. 

Tellus – Borlänge 
Ännu ett dalagäng som åker till huvudstaden (!). Tellus har dock helt andra förutsättningar att kunna klara av sina gäster jämfört med sina stockholmsbröder. Jag blir förvånad om det blir bortaseger.

Mikael Johansson2016-01-16 11:48:12
Author

Fler artiklar om UNIK