Lagbanner
Inför Skutskär - UNIK, jakten på kvalplatsen är igång på allvar
(Arkiv)

Inför Skutskär - UNIK, jakten på kvalplatsen är igång på allvar

Förlusten mot Katrineholm är glömd och vinsten mot Skutskär likaså.

Följ matchen via Elitrapport UNIK%20&s=Allsvenskan%20norra">här

Förlusten mot Katrineholm är glömd och vinsten mot Västanfors likaså. Ny match och nya krav på poäng. Hur hanteras det i ett favorittyngt lag som UNIK idag? Genom åren har jag åtskilliga gånger skrivit att inställning slår klass, alla dagar i veckan! Det gäller såväl på ungdomssidan som för seniorer och landslag. Men idag är jag mindre orolig för detta fenomen än i höstas, idag känns lagets insatser gedigna och mindre svajiga och med ett uttalat ”vi vill vara med i toppstriden” så finns det bara ett läge i skallen; professionell inställning till varje match, oavsett motståndare.

Så idag ska det gå bra uppe i Skutskär. Med bra väderförhållanden såsom sol, någon enstaka minusgrad, inte alltför stark vind från havet och en liten men naggande god skara supporters som följer med upp, så vill jag kunna skriva om att vi fortfarande har häng på tätstriden. 

De andra matcherna i helgen
Falun – Tellus
Toppmötet med serieledande Tellus mot tvåan Falun. Den enda matchen Svenska spel satt odds på. Om man ska tro dem så blir det en oviss och jämn kamp med viss hemmafavör. Falun har haft ett antal matcher med något ”enklare” motstånd och ska nu bekänna färg! Tellus åkte på ett rejält bottennapp när de trodde att man skulle hämta poäng i Fagersta. Fläkten snuvade dem rejält och de fina resultaten innan ett minne blott. Inställning slår klass, alla dagar i veckan. Men det här borde Tellus klara!

Örebro – Köping
Köping ligger fast förankrade i tabellbotten och ska normalt inte kunna rubba Örebro. Förlust senast mot Falun med 0-9. Kanske luften har gått ur nu. Örebro ligger ganska tryggt på sin 8:e plats och kan med två poäng idag säkra nytt kontrakt, och så blir det nog.

Borlänge – Rättvik
Ett klassiskt daladerby som sätter prestige högt och nerver på spänn. Förra mötet slutade oavgjort och Rättvik spelade oavgjort senast hemma mot Örebro. Rättvik har en usel bortastatistik som nog inte blir bättre idag. Borlänge tog en storseger senast, 13-2 borta mot Gustavsberg och är starka hemma. Dags för två nya poäng! 

Söndag
HaparandaTornio – Katrineholm
Lagen möttes förra helgen och då tog Katrineholm hem segern mot ett ineffektivt HT. Katrineholm har häng på kvalplatsen uppåt och har visat fin form sedan årsskiftet. HT visar däremot upp en svängig historik och imponerar inte och har i princip missat möjligheten till kvalplats i år. 
 

Mikael Johansson2015-02-07 13:34:00
Author

Fler artiklar om UNIK