Lagbanner
Inför UNIK - Borlänge och övriga tre matcher i norra Allsvenskan
(Arkiv)

Inför UNIK - Borlänge och övriga tre matcher i norra Allsvenskan

UNIK har tre raka vinster och har möjlighet till häng på tabelltoppen vid vinst idag

Följ matchen live på Elitrapport UNIK &a=Borlänge Bandy&s=Allsvenskan norra">här

Borlänge är liksom UNIK starka på hemmaplan, dalalaget har sju segrar på nio försök. Men det är en annan melodi när det gäller bortastatistiken. Borlänge har, på åtta försök, bara tagit en enda seger på bortaplan, mot Falun på nyårsafton. Det kan ju tänkas att de tände till lite extra i det daladerbyt. UNIK har också bara tappat poäng i två matcher på hemmaplan men på färre försök.

Senast dessa två lag möttes var en bit in på hösten och då tog Borlänge tidigt tag i taktpinnen och vann till slut med 7-2 (4-1). Nu kommer dalalaget till Uppsala med en hemmaförlust mot Tellus och senast en hemmavinst mot Gustavsberg i bagaget.

UNIK har tre raka vinster och har möjlighet till häng på tabelltoppen vid vinst. Men tabellen är inget tränare Tranblom detaljstuderar. Han håller istället mer koll på hur motståndarlagen spelar.
- De är ganska fysiska och arbetar hårt, en lagmaskin med en del kvalitetsspelare. Men vi vet vad vi ska göra och för oss blir det mer avgörande om vi lyckas hålla oss till det vi ska göra eller ej.

Så vad känner du för matchen?
- Det känns bra, vi är i bra form och vi har tränat på bra och gör bra saker hela tiden. Och vi tar med oss Örebromatchen. Men Borlänge är ett bättre lag än Örebro och det kommer att bli en tuff match.

Vi fick ju stryk där uppe när vi mötte dem senast.
- Ja å det är ju lite tändvätska för oss, vi har ju revansch att utkräva! Det är ju de här matcherna som kommer nu som vi verkligen får veta om vi är tillräckligt bra eller om vi har en liten bit upp till de bästa lagen.

Och veckan har funkat bra?
- Vi har haft två bra veckor nu, de två bästa på hela säsongen. Så vi går ju till de här matcherna, först och främst imorgon, med en bra känsla!

Hannes Hokke är glädjande nog åter i träning efter sin ögonskada och därmed är hela truppen skadefri och Stefan har helt plötsligt många spelare att välja mellan till lördagens match.
- Ja, ett angenämt problem som jag inte haft så många gånger under säsongen.

Borlänge har ordnat med en ny tränare sedan i julas. Han heter Pär Jerfström och har tagit över efter den tillfälligt tillsatta juniortränaren Tomas Olsson. Men Tomas är kvar som andretränare och jag fick några ord med honom på fredagskvällen. Och jag frågar om vad han tror om matchen.
- UNIK borta är inte lätt att vinna! Jag håller nog UNIK som ett lag där uppe i tabellen och jag tror nog att alla i laget är införstådda med att det nog blir en kanontuff match!

Och hur bra är Borlänge?
- Men vi är ganska bra om vi får defensiven att fungera och jobbar hårt! Vi har ju dessutom visat att vi kan vinna mot alla lag, förutom Tellus då… de va riktigt bra!

Båda tränarna säger samma sak om matchen, det kommer att bli en tuff match. Kanske inte bara med tanke på att det kan bli tufft att vinna utan även att det kommer bli tufft på planen. En rolig match för publiken att titta på, alltså?
- Det kommer det säkert att bli, avslutar Stefan Tranblom.

Det spelas ytterligare tre matcher i norra allsvenska på lördagen och här följer några korta kommentarer inför dessa.

Gustavsberg – Köping
Köping har fem raka förluster, de tre senaste med 8-2. Kan det vara dags för poäng eller åtminstone mindre siffror? De har en tuff uppgift idag! Gustavsberg har två förluster och behöver börja ta poäng om de ska kunna komma över kvalstrcket. Det blir nog två idag.

Tellus – Katrineholm
Toppmatch, fyrapoängsmatch eller tidig seriefinal, det finns många namn på en match mellan tabellettan och tabelltvåan. Katrineholm har två vinster i ryggen men klarar de att ta en tredje mot riktigt svårt motstånd? Tellus är hemmastarka på Zinken och kan segla iväg i tabelltoppen om man vinner, och det finns det mycket som talar för att de gör.

Skutskär – Västanfors
Fläkten ligger mitt i tabellen men behöver fler poäng för att känna sig säkra. Stärkta av segern mot HT senast kan det mycket väl bli så idag. Skutskär tog poäng mot Borlänge och förlorade sedan mot Katrineholm. Sistaplatsen är toligen ett minne blott på lördagskvällen.

Mikael Johansson2015-01-24 11:02:40
Author

Fler artiklar om UNIK