Lagbanner
Inför UNIK-Rättvik. Sundin: "vi ska trumma på med vårt!"
Foto: Mikael Johansson (arkiv)

Inför UNIK-Rättvik. Sundin: "vi ska trumma på med vårt!"

Det är bara seger som räknas på lördag i matchen mot Rättvik, om vi ska behålla hoppet om elitseriekval vill säga.

Detta är inget som tränarduon Tranblom och Sundin vill lägga alltför stort fokus på men jag har lyxen att kunna vara krass. Vi måste vinna resten av våra matcher samtidigt som Tellus och Katrineholm tappar några poäng. Där är det nog Tellus som har det enklast att hålla undan för oss.

På spelarsidan så har vi ett avbräck i och med att Jakob Blücher är i Ryssland och spelar VM men vi har fler spelare att ta av 
- Det blir Niklas Andersson som tar plats i laget, säger klubbchefen Erik Sundin. 

Förra mötet med Rättvik slutade med UNIK-seger i deras hemmaborg med 6-3. Den gången var Jakob Blücher och Axel Hellberg tongivande i en stabilt genomförd match där vi hade full kontroll på matchen.

Även de senaste matcherna har genomförts på ett bra sätt, även om vi inte fått med oss alla poäng. Utmaningen nu är att ta fram den väl bibehållna formen efter speluppehållet och hålla samma höga nivå i resterande matcher. 
- Vi har haft bra träningar i veckan och verkar ha konserverat formen väl, avslutar Erik Sundin.

Man kan undra om matchbilden blir likadan som förra gången vi möttes eller om vi ska ändra något, men Erik menar att vi ska bra koncentrera oss på vårt eget spel.
- Det är ju alltid två lag med sina egna spelidéer som möts på banan och de som förvaltar sin egen bäst vinner. Så vi trummar på med vårat spel, avslutar klubbchefen Erik Sundin.

Nyckeln till seger mot Rättvik och alla andra matcher ligger, enligt min sätt att se det, i lagsammanhållning och i varje enskild spelares kämpande för sin lagkamrat, något vi visat bra prov på den senaste tiden. Lyckas man med det så är det mycket enklare att hålla sig till spelplanen för dagen.

Imorgon är det fri entré till matchen, så kom i tid för de bästa platserna!
Varmt välkomna!

Mikael Johansson2016-02-05 22:57:00
Author

Fler artiklar om UNIK