Lagbanner
Kämpainsats: UNIK - Baikal Energy 4-5
Jakob Edberg

Kämpainsats: UNIK - Baikal Energy 4-5

Ryska Baikal Energy i en träningsmatch. Kan det bli roligare på försäsongen? På måndagskvällen mötte vi ett av förra årets bästa lag i den ryska serien. Med en månad kvar till premiären så skulle detta bli en värdemätare av rang och tillika utmaning som hette duga.

Skulle Baikal ställa upp med ett reservgäng? Skulle de orka efter att ha spelat match dagen innan? Erik Vikholm förutsåg ”fartfylld bandy” och ”strålande bandyväder” i sin analys inför matchen och oj så rätt han fick!

Gästerna tog ledningen i matchen efter en offensiv inledning men fick inte behålla den. Efter ett tag så var spelet utjämnat och efter en knapp halvtimme så petar Erik Vikholm i en kvittering och en stund senare sätter August Elebring ledningsmålet på straff. Erik Vikholm hade fått smak av det goda och fortsatte med att sätta en hörnretur till 3-1 som till slut blev 3-2 innan paus.
- Vi gör en bra insats i första halvlek, både offensivt och defensivt! säger tränare Edberg efter matchen och fortsätter med att konstatera att de ryska gästerna ingalunda ställde något reservlag på isen.
- De hade sina bästa med och vi höll dem stången vilket nog gjorde dem rejält frustrerade.

Andra halvlek rivstartade med en ny straff för UNIK som återigen förvaltades väl av August Elebring och nu stod det 4-2 till UNIK på tavlan. Mot ett ryskt topplag… Jag nöp mig försiktigt i armen.

Bataljen fortsatte i ett fortsatt högt tempo med bl.a. en kavalkad i missade ryska hörnor. Och till slut fick Jesper kapitulera igen då Baykal satte en reducering på straff.
- Jesper var formidabel idag, han räddade oss inte bara en gång utan ett flertal gånger med fantastiska räddningar, konstaterar tränare Edberg.

Med halvtimmen kvar så var vår offensiv inte lika stark längre och det ryska topplaget kunde till slut både kvittera i 84:e och ta ledningen i 93:e minuten.
- Vi gör en otroligt bra arbetsinsats och har massor av positiva saker att ta med oss från den här matchen. Vi ska vara nöjda! avslutar tränare Edberg.

Hörnstatistiken från matchen är lite intressant. 4-16 i hörnor som resulterade i varsitt mål. 25% effektivitet för UNIK mot 6% för Baykal. Bakom dessa siffror lurar inte en mindre bra dag för de ryska skyttarna utan en fantastisk insats i vårt hörnrus, försvarsmur och väggen Jeppe!

Massor av superlativer från dagens match, många erfarenheter vunna med ett tätare UNIK som resultat. Vi gjorde en dj… en riktigt bra match helt enkelt. Mot kvalificerat motstånd. I vår hemmaborg. Nu har vi en månad på oss att komma ner på jorden. Själv trivs jag dock bra här uppe bland molnen och kommer att somna med ett brett leende på läpparna ikväll.

Mikael Johansson2016-10-10 23:36:00
Author

Fler artiklar om UNIK