Lagbanner
Kommentarer till helgens alla matcher i norra allsvenskan
Foto: Mikael Johansson

Kommentarer till helgens alla matcher i norra allsvenskan

Ljusdal är klara för elitseriekval och i praktiken även Tellus, även om UNIK teoretiskt jagar dem i bakhasorna. Men spänningen är inte slut för det. Här följer några korta kommentarer till helgens matcher.

Fredag
Gustavsberg – UNIK  
Läs mer i artikeln intill eller här

Lördag
Ljusdal – Västanfors
Kan Fläkten följa upp med ytterligare en seger? Är Ljusdal på dekis nu när de är klara för elitseriekval? Näe, Ljusdals poängtapp mot Tellus senast var mot ett mycket bra lag och de kommer inte tappa två till.
 
HaparandaTornio – Borlänge
Happis har två matcher i helgen. Först kommer Borlänge upp och de kommer att kämpa till sista blodsdroppen i striden om att undvika den negativa kvalplatsen. Happis är indragen i samma strid. Två heltända, vilt kämpande lag. Omgångens kanske hetaste match.
 
Helenelund – Tellus
Lunden är nu klara för div 1 och tar emot ångloket Tellus som med rätt inställning kommer att ta två poäng till för att säkra andraplatsen. Allt annat är en sensation. Så just därför, heja Lunden!
 
Rättvik – Katrineholm 
Katrineholm kämpar med UNIK och Falun om tredjeplatsen medans Rättvik är hyggligt säkra i mitten på tabellen. Men sörmlänningarna har haft speluppehåll i två veckor och det kan spöka. Masarna kan vara starka på hemmaplan, om de vill. Skrällvarning!
 
Spånga Djurgården – Falun 
Nykomlingarna Spånga Djurgården är liksom nykomlingarna Helenelund klara för nedflyttning, men de har potential att slå hårt och oväntat. Falun har imponerat med segrar de senaste tre matcherna. Men tappade poäng mot Helenelund i januari! Det händer inte igen.
 
Söndag
HaparandaTornio – UNIK
Happis andra match denna helg. UNIK kommer upp och är hungriga på mer poäng. Kan Happis återhämta sig efter den förmodat tuffa drabbningen med Borlänge dagen innan? Kan UNIK ladda om efter fredagens match mot Gustavsberg och den långa resan? Statistiken ger inga klara besked, men det gav förra mötet lagen emellan; då vann UNIK med 10-0!
 

Mikael Johansson2016-02-10 21:19:00
Author

Fler artiklar om UNIK