Rysarmatch då UNIK vann över Helenelund samt övriga resultat i norra Allsvenskan
Marcus Wedin och Jesper Bergelin efter en stark kämparinsats.

En programenlig seger för UNIK som fortsätter att hålla förstaplatsen i norra allsvenskan! Men det var lååångt ifrån en säker tvåpoängare.

2-2 i pausen varav tre av målen var på straffar och nervositeten började sprida sig. De yttre förutsättningarna var inte de bästa. Lätt regn med mycket vatten på isen och en tilltagande vind. Gladbandyn var utbytt mot grisbandy. Helenelund hade dessutom medvind i första halvleken.

Andra halvlek blev en rysare! Nu med vinden i ryggen så tänkte man att detta skulle väl gå vägen. Vi tog ledningen i 52:a minuten och straxt efter fick hemmalaget en man mindre på planen, nu kanske det rinner ifrån lite. Men icke. I 77:e minuten kvitterar istället Helenelund till 3-3 och nu börjar det bli riktigt nervöst. Dock drar hemmalaget på sig två snabba utvisningar med mindre än tio minuter kvar och nyförvävet Marcus Wedin frälser oss med ett långskott som efter ett evigt nagelbitande de sista minutrarna står sig som slutresultat.

Den här matchen skulle kunna ha slutat hur som helst egentligen. Med de yttre förhållandena så ställdes högre krav på kämpa, slita och psyke än någonsin. Måste kännas skönt att vinna en sådan match, något som tränare Stefan Tranblom håller med om direkt efter matchens slut.
- Ja, det är massor av tillfälligheter som avgör idag. Bollen studsar och far omkring så det känns extra skönt att vinna idag!
Så hur såg matchen ut, vad var det som avgjorde idag?
- Idag var det bara kamp, en massa lyft och långa utkast från målvakterna. Men vi jobbade stenhårt och är värda de två poängen!

Övriga matcher under lördagen
Spånga Djurgården – Tellus
Tellus kom tillbaka efter förra matchens njugga insats och tog två viktiga poäng i ett av de totalt sex stockholmsderbyn som årets säsong bjuder. Spånga Djurgården får vänta lite till på sina första poäng.

Rättvik – Gustavsberg
Rättvik är hemmstarka och rätt så glada för att kunna spela i en hall under dagens yttre väderförhållanden. Både 1-0 och 2-0 kom med en man mer på banan. Tabelltian Gustavsberg hade ett stort övertag i hörnstatistiken men kunde inte förvalta det.

Västanfors – Borlänge
Inställd p.g.a. ej spelbar is.

Ljusdal – Katrineholm
En tät match där lagen följdes åt i målprotokollet under matchens gång och turades om att ha ledningen. Men när Katrineholm drog på sig två snabba utvisningar, varav ett grovt matchstraff, så kunde Ljusdal sätta spiken i kistan och hänga med i tabelltoppen.