Lagbanner
Seger mot Gustavsberg tog UNIK till tredje plats
Jakob Blücher tvåmålsskytt (arkiv) Foto: Mikael Johansson

Seger mot Gustavsberg tog UNIK till tredje plats

Vi har en bra spridning på våra målgörare i laget.

Vikholm gjorde ett idag och avancerade två placeringar i skytteligan, Aronsson gjorde ett och Werner stänkte dit sitt första i den rödblåa dressen. Men ingen av dem gjorde två som Blücher, som kommit tillbaka från VM-äventyret med besked. Så vad tyckte tränare Tranblom om Jakobs återkomst?
- Blücher var bra, jobbade stenhårt som vanligt och fick dessutom utdelning framåt idag, säger Tranblom i bussen på väg hemåt i stockholmsnatten.

Första halvlek bjöd inte på något skönspel på den knottriga och tidvis snöiga isen på Ekvallen. Vi skapade mycket chanser men hade svårt att få in bollen. Därför var det extra skönt att få in det psykologiskt viktiga ledningsmålet till 1-2 just innan halvlekspausen. 
- Chanser hade vi, vi krigade bra och jobbade hårt och 1-2 var i underkant!

Till andra halvlek var det bättre is och det fick båda lagen att spela mer boll efter isen och det var UNIK bättre på.
- Vi jobbade smart och vi utnyttjade ytorna som fanns bakom deras backlinje. Vi fick fram många hörnor, precis som vi pratat om innan. Vi tog kamperna och utnyttjade våra chanser! En bra genomförd bortmatch! säger Tranblom.

Nu har vi tagit oss upp till tredjeplatsen och har fortfarande en teoretisk chans att ta oss till kvalspel, men då måste Helenelund slå Tellus imorgon, och vågar jag tyvärr inte riktigt tro på att de gör. Men hoppas kan man ju alltid. Men straxt under, på fjärde och femte plats, så jagar Falun och Katrineholm.
- Vi har ju varit med här uppe hela säsongen så nu är det bara att hålla i! avslutar tränare Stefan Tranblom.

Imorgon lördag är vilodag innan vi tidigt på söndag tar oss upp till Haparanda för helgens andra match. Mer om det senare.

Foto: Mikael Johansson (Arkiv)

Mikael Johansson2016-02-13 13:24:00
Author

Fler artiklar om UNIK