Segern i Skutskär ger möjlighet till kvalplats

Två säkra poäng och resultat från andra matcher i norra Allsvenskan som gick vår väg. En bra bandyhelg som öppnar upp för en rafflande uppgörelse under de två kommande helgerna.

Men åter till matchen mot Skutskär i lördags. En trygg ledning i halvtid fortsatte till den 63:e minuten då Skutskär, med en man mer på banan, kunde reducera. Vi replikerade omgående med ytterligare två mål upp till stabila 1-6. Men då hände något.
- Vi slappnar av lite grann och gör vi det lite för svårt för oss med den halvrassliga isen, säger spelande tränaren Stefan Tranblom.

Det blev onödigt spännande ett tag då Skutskär reducerade från 1-6 till 4-6 på bara 10 minuter. Men vi redde ut situationen och punkterade matchen med segermålet 4-7 i 85:e och två poäng var bärgade.

Nämnvärt är att Daniel Sandberg har fått igång målskyttet, tre mål och en målgivande passning kan läggas till förra matchens ett mål och en målgivande passning. Nu hoppas vi på fler poäng från Daniel i de tre sista kamperna.

Det känns verkligen som att tränarna Tranblom/Sundin/Larsson/Bodén fått ihop laget nu och framför allt, killarna i laget levererar trygga stabila resultat. Tranbloms envisa jobb för att jobba med en match i taget burit frukt och nu står vi med möjligheten att i de sista tre matcherna mäta oss med de bästa lagen och med egen kraft kunna ta oss till kvalplats för Elitserien.

Den kommande helgen spelar vi mot Tellus på lördagen och HaparandaTornio på söndagen, men mer om de matcherna under veckan som kommer.

Övriga resultat i norra Allsvenskan
lördag
Falun – Tellus 4 - 3
Tellus reste sig säkert från förlusten mot Västanfors men inte tillräckligt för att rubba masarna från Falun. En tät match med blåsten som bidragande orsakk till att lagen hade varsin halvlek. Falun seglade upp i serietoppen och Tellus nedanför kvalstrecket.

Borlänge – Rättvik 6 - 1
Två mil sydväst om Falun hölls ett daladerby och det blåste lika mycket här. Hemmalaget Borlänge tog tag i matchen i medvinden och släppte sedan inte ifrån sig den. Stabil hemmaseger och Borlänge passerade HaparandaTornio medans Rättvik ligger kvar på kvalplats.

Örebro – Köping 8 - 2
En programenlig seger för ÖSK med deras anfallare och tillika målkung Lars Buskqvist som gjorde sitt 500:e mål i den gula ÖSK-tröjan som höjdpunkt. Köping är sedan tidigare klara för nedflyttning och ÖSK säkrade sin allsvenska plats.

söndag
HaparandaTornio – Katrineholm 3 - 8
Matchen är mållös de första 35 minutrarna men sedan lossnade det för gästerna som inte hade några större problem med att spela i ett blått ställ från HT eftersom deras matchställ kommit på villovägar. Kanske hade HT redan givit upp säsongen när Katrineholm seglade iväg till 1-6 i andra halvlek. HT tappade en placering och Katrineholm gick upp på kvalplats.