Lagbanner

Skön seger för UNIK mot HT

Det blev en härlig arbetsseger uppe i den nordligaste utposten i bandysverige!

Med stort hjärta för laget och tro på sig själva tog UNIK två nya poäng i kampen om topplaceringarna i norra allsvenskan.
- Vi använde den energi vi hade på rätt sätt idag, säger assisterande tränare Erik Sundin när han just kommit fram till Kallax för en skön och avkopplande stund innan flyget hemåt.

Idag var det ett mindre manfall när både tränare och liberon Stefan Tranblom och backkollegan Eric Morssing Vilén var hemma sjuka och ingen av juniorerna på samarbetsavtalet kunde heller vara med.
- Vi var tvungna och stuva om och skapa ett helt nytt mittförsvar och det klarade vi bra, säger Sundin.

Matchen började annars lite illa. HT:s Shirokov gick igenom hela laget och satte 1-0 redan efter 2 minuter. En kalldusch kan man tycka men så blev det inte.
- Näe, när de gjorde det tidiga målet så kändes det ändå lugnt i laget. Det tyder på att vi är lugna och trygga i vårt spel, säger Sundin.

Dagens målskyttar är två bekantingar från förra matchen; Vikholm och Blücher. Men det är ändå inte dem som ass tränare Sundin vill lyfta fram lite extra efter matchen utan han hyllar den kollektiva laginsatsen!
- Jag vill lyfta fram hela laget idag! Kanske lite extra till mittförsvaret som klarade sin uppgift bra!

Vi är nu uppe på tredjeplatsen igen och har inga planer på annat än att behålla den eller avancera! För att nå andraplatsen och tillika kvalplatsen till elitserien så hänger det på att Tellus inte tar fler poäng i de två kvarvarande matcherna, något som verkar osannolikt men alltså inte omöjligt. Tellus vet att vi flåsar dem i nacken.
- Vi ska göra vårt å vinna våra matcher, säger Sundin och avslutar med en kort summering om varför vi vunnit helgens två matcher.
- Vi e starka nu och jobbar hårt för varandra. Vi är svårslagna helt enkelt!

Mikael Johansson2016-02-14 21:24:38
Author

Fler artiklar om UNIK