Lagbanner

Slutstriden tätnar, kommentarer om norra Allsvenskans lördagsmatcher

Kampen om de två kvalplatserna är i full gång. Av de fyra lagen som var inblandade i denna strid inför dagens matcher så återstår nu bara tre, varav en har säkrat sin plats.

Striden står nu om andraplatsen mellan Tellus och Falu BS. Under söndagen möts UNIK- HaparandaTornio i en för tabellen betydelselös match. Allt avgörs därför i sista omgången om en vecka. Då möts Tellus-HaparandaTornio och UNIK-Falun. 

UNIK – Tellus, 2 - 4  
Läs separat artikel här. UNIK ner till 5:e och Tellus kvar på 3:e platsen.

Rättvik – Katrineholm, 2 - 3 
Ett tidigt ledningsmål för Katrineholm och vi trodde att nu blir det åka av. Men i paus hade Rättvik ledningen med 2-1 och hade bud på mer. En missad straff för Rättvik i 56:e och matchen vändes till förlust med två snabba mål av Katrineholm strax efter. Rättvik åkte ner en plats och Katrineholm befäster sin förstaplats.

Gustavsberg – Västanfors, 9 - 3
Gästande Västanfors tog och höll ledningen under första halvleken men orkade sedan inte stå emot hemmalaget som direkt i andra halvleken kunde gå ikapp (det tog bara 44 sekunder) och förbi i målprotokollet. Fläkten tog en T/O och fick stopp på baklängesmålen men räckte inte hela vägen. Västanfors ligger kvar på 8:e plats medan Gustavsberg tog ett steg uppåt till 9:e. 

Örebro – Falun, 3 - 6
En målmässigt spännande match där lagen länge följdes åt. 1-1 i halvtidspausen efter varsitt straffmål(!). Efter en pangöppning av Falun i andra halvlek med ledningsmål efter 43 sekunder, följdes sedan lagen åt tills kvarten kvar då masarna klev ifrån. Båda lagen står kvar på sina respektive tabellplatser, ÖSK på 7:e och Falun på 2:a plats.

Köping – Borlänge, 4 - 5 
Gästande Borlänge kunde till slut få hål på Köpings försvar och hade en knapp ledning med 1-0 i pausen. KIS kvitterade tidigt i andra halvlek men kunde inte hålla emot och masarna kunde gå upp i en betryggande ledning. Dock kom Köping igen på slutet och gjorde det lite spännande igen men lyckades inte hela vägen ut. Köping kvar på sista platsen och Borlänge upp till 4:e platsen.

HaparandaTornio – Skutskär, 9 - 5
Skutskär (chock-)öppnade matchen med ett ledningsmål efter bara två minuter. Men sedan var det norrbottningarna för hela slanten!  Med en ledning på 4-2 i paus kunde HT lugnt och sansat dra ifrån i andra halvlek och släppte in Skutskär i målprotokollet igen med ca kvarten kvar. Skutskär kvar på 11:e plats och HT kvar på 6:e, med två poäng mindre än söndagens motståndare; UNIK.

 

Mikael Johansson2015-02-15 01:27:40
Author

Fler artiklar om UNIK