Lagbanner
Tätt i toppen på söndag kväll: fyra lag på 8 poäng?
UNIK-HT (arkiv) Foto: Mikael Johansson

Tätt i toppen på söndag kväll: fyra lag på 8 poäng?

Så tror jag att det blir på söndag kväll, fyra lag på samma poäng efter att lördagens övriga matcher och söndagens drabbning mellan UNIK och gästande HaparandaTornio (HT) är över.

Idag lördag tror jag Tellus åker sönder Västanfors, Katrineholm kör över Helenelund, Gustavsberg tvålar till Spånga Djurgården och HT kämpar ner Borlänge. Och som final på denna helg så tror jag att söndagens toppmöte slutar med att UNIK betvingar HT. 

HT är ett ojämnt lag som brukar blanda kämpasegrar med bottennapp. En del nyckelspelare är kvar denna säsong, t.ex. liberon Markus Hiukka. De har bl.a. även fått en rysk mittfältare från Elitserien och en bra allroundspelare från finska Helsingfors (finallag ifjol). De har börjat säsongen med fyra hemmamatcher och tre av dem med vinst, Västanfors (4-2), Falu BS (6-0), Tellus (2-3) och Katrineholm (7-2). Nu ska de ut på turné där de möter Borlänge på lördagen där de kommer att få kämpa hårt. De har historiskt haft svårt på Stora Tuna i Borlänge men jag tror de klarar det denna gång. 

UNIK är starka just nu, har fullstor spelartrupp och har haft spelledigt en vecka sedan bortavinsten mot erkänt hemmastarka Rättvik förra lördagen. Före det har vi idel segrar förutom en mindre lyckad insats uppe i Falun.

De senaste två säsongerna har UNIK och HT delat lika på segrarna, en var per säsong. 2013 bröt vi bortaförlustsviten för första gången och förra säsongen vann vi hemma. Tabellmässigt har HT historiskt fått bättre slutplaceringar men den vanan bröts förra säsongen när vi knep femteplatsen, just före HT.

Så trendmässigt är mönstret tydligt. HT har gått ner från Elitserien, UNIK har gått upp från division 1. HT har historiskt fått bättre slutplaceringar tills förra säsongen när UNIK gick förbi. Ni förstår säkert vart jag försöker komma…

Om alla dessa resultat slår in så kommer vi att ha fyra lag på åtta poäng vardera; Ljusdal, UNIK, HaparandaTornio och Falu BS. Snacka om tätt i toppen!

Avslag söndag kl 14:00 i Relitahallen!

Mikael Johansson2015-11-28 11:06:00
Author

Fler artiklar om UNIK