UNIK föll återigen knappt mot topplag

Bittert, bittert och lite surt. Det var inte en glad tränare Tranblom jag fick tag på i spelarbussen hem från den knappa förlustmatchen mot serieledande Ljusdal. - Det känns för ----- bittert just nu, säger Tranblom och fortsätter - Vi gör en bra match, jobbar bra, följer vår plan men får inga poäng med oss

UNIK tog ledningen genom Erik Vikholm i sjätte minuten på en långboll som togs ner av en Ljusdaling och rullade ut framför Erik som satte den i mål. Tyvärr kunde hemmalaget kvittera på straff efter en dryg halvtimme. En straff som flera i UNIK hade åsikter om.

I mitten på andra halvleken späddes den nu något mindre smickrande utvisningsstatstiken på med två 10-minuter i princip samtidigt.
- Vi hade ett bra spel just innan och Ljusdal tvingades ta en TO för att få ordning på sitt, säger Tranblom.
Straxt efter hade vi en boll i Ljusdalsmålet men som dömdes som ogiltigt. I känslostormen i samband med detta åkte vi på 10 min för olämpligt och straxt efter ytterligare 10 min för hakning. Tack och lov klarade vi den perioden utan baklängesmål, men vi tappade naturlitvis vår press.

Det skulle dröja tills matchens 88:e minut och en Ljusdalshörna innan hemmalaget tog ledningen och kort därefter segern. Tyvärr kom ytterligare 10 min för olämpligt innan domaren fann för gott att blåsa av. Totalt drog vi på oss 50 minuter idag mot Ljusdals 10, i min mening alldeles för -- - ------- dåligt. Vi behöver vara på planen och göra mål, även om vi spelar 11 mot 14. Det blir ännu sämre med 9 mot 14.

Vi gjorde ändå en bra match, en topprestation i mina ögon. Vi föll knappt mot båda topplagen, Tellus och Ljusdal på deras hemmaplaner och allt sedan bottennappet på Annandagen så har det varit bra spel från vår sida. Nu återstår sex matcher och det ser ljust ut.

De övriga matcherna idag
Oj en sån spännande eftermiddag vi hade framför Elitrapport. Vid ett tillfälle i andra halvlek så var det oavgjort i alla matcher!

Helenelund – Falun 3 – 3
Falun tog tidigt tag i taktpinnen och hade 0-3 i pausen. I andra halvlek kom Helenelund tillbaka, mycket tack vare Robert Hannus!

Spånga Djurgården – Rättvik 3 – 4
Denna match blev nästan en inverterad kopia av Helenelund-Falun. Stockholmarna tog ledningen tidigt och hade 3-0 i paus. Även här kom det andra laget ikapp i andra halvlek, men nu även förbi. Tabellens bottenstrid tätnade just betydligt ch Rättvik seglade upp på tredje plats.

Västanfors – Katrineholm 6 – 3
Trots stort övertag i hörnstatistiken för sörmlänningarna så kunde Fagerstalaget ta en meriterande seger och två välbehövliga poäng för att hålla undan från den nedre delen av tabellen. Katrineholm tappade en placering.

HaparandaTornio – Gustavsberg 4 – 4
En riktigt spännande match att följa via Elitrapport. Gästande Gurra började bäst och hade  0-2 i pausen. Lagen turades om att ha ledningen men när slutsignalen ljöd hade Gurra kvitterat och lagen delade på poängen.

Tellus – Borlänge 3 – 3
Masarna öppnade målprotokollet tidigt men kunde inte hålla den ledningen till pausen. Men direkt efter vilan var det dags för samma visa igen, masarna tog ledningen tidigt men stockholmslaget kunde till slut kvittera  med tio minuter kvar.  Tellus tappade inga tabellplaceringar och Borlänge fick välbehövliga poäng i kampen om att undvika nedflyttningskvalplatsen.