Lagbanner
UNIK malde ner HaparandaTornio
Den levande väggen Jesper Bergelin Foto: Mikael Johansson

UNIK malde ner HaparandaTornio

En fantastiskt bandymatch där vi höll oss framme när vi skulle och visade prov på en målprotokollseffektivitet jag saknat sedan seriestarten.

Det ska sägas på en gång att tio mål var väl i överkant om man vill att målprotokollet ska spegla matchbilden, men en match pågår i 90 minuter och det gäller att utnyttja respektive orka med dem.

Från sidan hade jag känslan av att det aldrig var något snack om hur denna match skulle sluta. De rödblåa var tända och vårdade boll med giftiga väl avvägda attacker. Ledningsmålet till 1-0 var en delikatess där Erik Vikholm elegant lade upp bollen bakom sig till en från sidan rusande (skrinnande) Niklas Andersson som enkelt väntade ut HT-målvakten och kunde sätta den i nätet. Därefter utökade Erik Vikholm till 2-0 genom att återigen vänta ut målvakten och lägga in bollen ur nästan ingen vinkel alls. Klassmål båda två!

HT var allt annat än ofarliga, men UNIK störde dem högt högt upp i banan och de fick inte bygga upp något spel i lugn och ro. En fröjd att se det offensiva försvarsspelet. Men när väl gästerna kom fram mot mål så stod den omutlige väggen där, Jesper Bergelin. Han stod för ett flertal kvalificerade räddningar idag och kunde hålla nollan matchen igenom.

Jag är även extra glad över att Erik Vikholm nu kommit igång med målskyttet, både genom sina inbrytningar och att genom sin rutin vara på rätt plats vid rätt tillfälle.

Matchen i sin helhet var fartfylld och bjöd på stor bandyunderhållning, från båda lagen tills HT tappade orken den sista halvtimmen. Då kom nämligen firma Niklas Andersson och Erik Vikholm igång igen och punkterade matchen med sina 4-0 respektive 5-0. HT tog en TO men de orkade ändå inte med den röda massan. De var helt enkelt nernötta av UNIK-maskinen!

Pris till matchen bästa spelare i respektive lag gick till HT:s nr 30 Sakari Pörhölä och vår egen nr 1 Jesper Bergelin.

I och med denna seger så gick vi upp i serieledning, på bättre målskillnad. UNIK, det före detta elitserielaget Ljusdal samt Falu BS har alla åtta poäng tätt följt av fyra lag på sex poäng. Ett getingbo av guds nåde.

Jag fick några ord med Erik Sundin efter matchen och frågade hur det känns att gå upp i serieledning? 
- Bättre att ligga på den övre delen än den undre! sa han med ett skratt men tillägger fort att han inte tittar så mycket på tabellen förrän i slutet när det drar ihop sig.
- Vi ville ha en bra start på serien, särskilt de fem första matcherna, och det har vi ju fått, avslutar Erik.

Man kan inte annat än hålla med. Fyra vinster av fem möjliga och en formkurva som pekar uppåt. Serieledningen är inte oförtjänt, men kanske lite överraskande för andra.

Mikael Johansson2015-11-30 07:15:00
Author

Fler artiklar om UNIK