Lagbanner

UNIK orkade inte, ny förlust mot Tellus

Ny förlust på hemmaplan. Vi började bra men det försvann som i ett trollslag efter 10 minuter.


Vi blev långsamma och inte lika frenetiska. 0-3 i baken i halvtid och jag hoppades på ett annat UNIK i andra. Men tyvärr vart det ingen skillnad och det i vanliga fall lugna laget började lägga energi på annat och andra än spelet.

För att få veta lite mer så tog jag mig in i omklädningsrummet för att fråga tränare Stefan Tranblom om vad han tyckte. Men först efter att ha fått iväg bilderna till pressen och hjälpt P07 med att få undan matchkiosken. Först då tänkte jag att tränarduon svalnat av lite. Det hade de, med betoning på lite. 

Men jag frågade Stefan vad det var som gjorde att vi tappade fart i första halvleken?
- Vi hade inte tillräckligt med energi idag, tyvärr.

Vi började bra de första 5-10 minutrarna
- Ja, joo… de e ju klart att hade vi satt våra lägen som vi hade då, så kanske vi hade fått lite mer energi idag. Nu gjorde vi inte det och vi fick jobba hårt för att putta in den energi som vi behöver för vårat spel. 

De kändes som om de var ett nummer större än oss.
- Ja, idag var de bättre än oss. Det är inget att snacka om, och de gör det bra också. Vi var aldrig riktigt nära dem, så de fick ju verkligen göra som de ville. Vi hade inte tillräckligt med kraft och inte tillräckligt med mentalt fokus för att klara av att leverera den prestation som behövs för att slå ett så bra lag som Tellus.

Då tittar vi framåt istället. Vi spelar borta mot Borlänge nu på lördag.
- Ja vi får slicka såren, va lite bittra och förbannade nån dag och sen får vi lägga den här matchen åt sidan så att vi får se framåt. Vi ska se till att vi studsar tillbaka, så att det blir en kortvarig svacka. Och det tror jag vi kommer att göra också. Vi tränar på torsdag och då koncentrerar vi oss på matchen på lördag. Då är den här matchen borta! avslutar tränare Stefan Tranblom.

Hinner vi återhämta oss på tre dagar? Jag hoppas det. Det här var fjärde matchen på elva dagar, så vi har helt klart haft en tuff matchperiod, som inte är riktigt över än. Efter Borlängematchen har vi ytterligare 6 dagars vila, julen inräknad och då får vi äntligen en välbehövlig mental vila. 
 

Mikael Johansson2015-12-16 23:23:00
Author

Fler artiklar om UNIK