Lagbanner
UNIKs Jakob Blücher spelar VM i Uljanovsk!
Svenskgänget Daren Richardson, Jakob Blücher och Kevin Brown direkt efter torsdagsmatchen mot Ryssland

UNIKs Jakob Blücher spelar VM i Uljanovsk!

Vår egen Jakob Blücher spelar just nu Bandy-VM i Uljanovsk och jag fick en kort pratstund med honom i spelarbussen till hotellet efter kvartsfinalen mot hemmanationen Ryssland.

Och trots förlusten med 12-2 var det en märkbart glad Jakob som spelar VM för det amerikanska landslaget för fjärde gången.
- Ja, absolut. Det är kul att som allsvensk spelare få vara med om något så här stort. 

Vägen fram till kvartsfinalen för USA gick via seger mot Lettland (11-1), förlust mot Norge (7-0) och en knapp förlust mot Vitryssland.
- Lettland har hittills inte varit bra. Vi gör heller ingen bra match men vinner komfortabelt ändå. Norge-matchen svider mest, vi var inte vakna och på tårna och då gick det som det gick. Vi är mest nöjda med andra halvlek mot Vitryssland. Det är faktiskt den bästa och roligaste halvleken jag spelat, konstaterar Jakob och förklarar varför.
- Det var full fart, båda lagen anföll och ville spela bandy. Då började även målen trilla in – riktigt roligt!

Sverige tog gruppsegern så fick USA möta grupptvåan Ryssland i kvartsfinalen, som lät både Lomanov och Ivanushkin vila från spel. De gick ifrån stort i första halvlek och vann klart, men inte utan motstånd.
- Vi gjorde en bra andra halvlek som vi förlorade den med 4-2. Och där är det sättet vi spelar som vi är mest nöjda med. 

Ryssland är en stor bandynation och har vunnit de tre senaste VM-titlarna. Så jag frågar hur det är att vara där borta, mitt i detta väldiga land, och spela VM.
- Ja, alltså… de gillar ju verkligen bandy här. Ta vår första match mot Lettland som exempel. En måndag förmiddag kl 10 och vi hade ändå 1000 personer på läktarna. Häftigt.

Idag fredag är det spelledigt inför den avslutande slutspelshelgen där USA kommer att spela om placeringarna 7/8 mot Lettland. 

Bilden: Svenskgänget Daren Richardson, Jakob Blücher och Kevin Brown direkt efter torsdagsmatchen mot Ryssland 
Foto: Chris Halden (tränare USA)

Mikael Johansson2016-02-05 10:37:00
Author

Fler artiklar om UNIK