Lagbanner
Det tidiga elitserietipset: Lag 7-10

Det tidiga elitserietipset: Lag 7-10

Silly season är i stort sett över och snart drar träningsmatchandet igång för elitserielagen. Så vad passar bättre än ett tidigt elitserietips? Bidra gärna med egna tankar och tips i kommentarsfältet!

Lag 7: Bollnäs GIF
Nyckelspelare:
Andreas Westh, Per Hellmyrs, Christian Mickelsson
Kommentar: Spelare för spelar har Bollnäs ett nästan lika namnkunnigt lag som det som spelade SM-final för någon säsong sedan. Förra säsongen var Bollnäs dock något av en besvikelse trots att man slutade på sjunde plats till slut. Bollnäs har ett åldersstiget lag, startelvan har en medelålder på klart över 30-strecket och det syntes stundtals förra säsongen. Westh blev överspelad lite oftare och Hellmyrs åkte inte ifrån motståndarna som tidigare. Faktum är att Bollnäs hade marginalerna på sin sida i många matcher ifjol och hade det inte varit för enskilda prestationer av nyckelspelarna i avgörande lägen hade de löpt stor risk att rent av missa slutspel. Men att ha matchvinnartyper är också en styrka och gör att Bollnäs nosar på direktplats till kvartsfinalerna den här säsongen.

Lag 8: Broberg/Söderhamn IF
Nyckelspelare:
Martin Söderberg, Henrik Rehnvall, Vadim Arkipkhin
Kommentar: Lyftes fram som en outsider förra säsongen men lyckades inte alls leva upp till förväntningarna trots nybyggd arena och namnkunniga nyförvärv. Kryssade sig fram genom serien och slutade till sist på plats 9. Hade framförallt defensiva problem förra säsongen och släppte in på tok för många mål trots att offensiven ofta fungerade väl. Har inte gjort någonting under silly season som antyder att man kommer ha en starkare defensiv nästa säsong. Därför tror jag på plats åtta för Broberg.

Lag 9: IFK Motala
Nyckelspelare:
Viktor Spångberg, Erik Ivarsson, Olle Nordlund
Kommentar: I sin återkomst till elitserien var IFK Motala en trevlig bekantskap förra säsongen, trots att det slutade med kvalspel. Ett ungt och talangfullt lag som spelade fin bandy. Fick efter några om och men behålla nyckelspelare och har därför kunnat bygga kring i stort sett samma lag som förra säsongen. Förstärkt med nyttige anfallaren Jonas Enander och finske talangen Kasperi Hirvonen. Med en säsongs elitserierutin i ryggen, ett samspelt lag och unga spelare som antagligen kommer fortsätta utvecklas tror jag Motala är redo att ta ett rejält kliv uppåt i tabellen i vinter.

Lag 10: Vetlanda BK
Nyckelspelare:
Daniel Johansson, David Borvall, Viktor Törner
Kommentar: Silly season 2018 blev något av en chock för alla med svartgula sympatier. Inte nog med att interna poängligavinnaren lämnade tillsammans med interna poängligatvåan. Även trean lämnade. Och femman. Totalt tappade Vetlanda 99 mål och 67 assist och det var givetvis ett brutalt slag mot laget som presterade så bra förra säsongen och verkligen kändes som att de närmat sig den absoluta toppen. Vad värre är att Vetlanda för en gångs skull inte har de där supertalangerna att bygga upp laget kring som man haft tidigare år. Lindqvist och Svensson kommer garanterat bli jättebra men känns inte som de står på randen till sitt stora genombrott ännu. Nyförvärven är habila ersättare men ingen av dem är riktigt lika bra som spelaren de ska ersätta.
Förutspår en tuff vinter för Vetlanda men att de ändå har såpass mycket rutin och kvalitet kvar att de fixar en plats i åttondelsfinalerna.

Vänersborgsredaktionen2018-08-02 15:22:00
Author

Fler artiklar om Vänersborg