Villa Lidköping - Sirius
7 - 2

Villa återtog serieledningen
David Karlsson tremålsskytt mot Sirius.

Villa vann hemmamatchen mot Sirius med 7-2 och återtog därmed serieledningen från Västerås.

Spelarna från de båda lagen var tidigt ute på isen för att deltaga i avtackningen av Daniel Andersson som hölls före matchstart. Bilder från Dannes karriär visades på storbildsskärmarna och hälsningar från Johan Esplund, Andreas Bergwall och Svenne Olsson spelades upp. Tal hölls, presenter och blommor lämnades över och knappt ett öga var torrt i arenan när hyllningarna var färdiga.

När domaren väl flöjtade igång matchen så var det kanske inget större bandygodis vi bjöds på i första halvlek. Villa hade mycket boll men tempot var stundtals ganska lågt och man hade svårt att ta sig igenom Sirius samlade defensiv. Närmast var Tim Persson som sköt utanför när han fick fritt läge rakt framför mål. Sirius var inte ofarliga i sina omställningar utan testade Jon Karlsson rejält vid några tillfällen. Första gången redan innan det hade spelats en minut.

Villa gick slutligen till pausledning med 1-0 efter att Petter Björling mycket tjusigt hittat fram med bollen till David Karlsson som var tillbaka i den här matchen och fixade nätrassel från en snäv position till vänster i straffområdet. Målet dröjde ända fram till matchminut 39. I andra halvlek så snurrade det på bättre. Villa höjde tempot och på sju minuter gick man ifrån till 4-0 och stängde matchen och stillade åtminstone mitt nervdaller.

2-0 gjorde David Karlsson när han plockade bollen från en drällande Siriusspelare och skickade in bollen i krysset med ett skott av modell hästspark. Hade målvakten hamnat i vägen för den bollen så hade vi kunnat stryka honom ur prästbetyget. 3-0 och 4-0 kom på två vänsterhörnor av Martin Johansson och David Karlsson. Sirius stack emellan med en reducering på straff innan Martin Andreasson skickade in ännu ett hörnmål från vänster. Skönt att få lite utdelning på hörnorna och dessutom med tre olika målskyttar.

Sirius reducerade på en hörnvariant innan Christoffer Norin och Nikolai Jensen avslutade målskyttet så att slutresultatet skrevs till 7-2. Villa återtog i och med segern serieledningen från Västerås som hade fått låna den i ett dygn. Noterbart är att Villa fortfarande inte släppt in något spelmål på hemmaplan.

Den här matchen vanns rätt så säkert även om det var lite trögt i första halvlek. Villa är dock en riktigt stark och skicklig lagmaskin och till slut så orkar inte motståndarna stå emot. Man uppträder med väldigt stort tålamod och jobbar som ett lag på ett imponerande sätt.

Kalix borta på onsdag är nästa match för Villas del. En mycket svår uppgift. Man åker inte upp till Kalix IP och hämtar poäng hur som helst.

Villa vs Sirius 7-2 (1-0)
1-0 David Karlsson (Petter Björling) 39
2-0 David Karlsson 59
3-0 Martin Johansson (Martin Karlsson) 61
4-0 David Karlsson (Martin Karlsson) 66
4-1 Johan Jansson Hydling 73
5-1 Martin Andreasson (Martin Karlsson) 77
5-2 Jakob Jenefeldt (Lars Fall) 82