10 - 3

Villa avgjorde tidigt mot Sirius
10-3 mot Sirius.

Hemmamatchen mot Sirius vanns med 10-3.

Till denna fredagsmatch mot Sirius så ställde Villa upp med identisk trupp som slog Frillesås i onsdags. Enda skillnaden var att Jesper Thimfors återtog sin plats i målet istället för Anton Johansson..

Villa vred på duschen direkt från start och sköljde över gästerna gång på gång. Ett par kanonlägen brändes innan 1-0 kom efter sex minuter. Tim Persson gled fram på högerkanten och slog in bollen framför kassen där den tog på ex-villaiten Jerker Ortmans skridsko och in i mål.

Christoffer Edlund satte 2-0 på friläge efter ett perfekt lyft från Joel Broberg. Joel skickade sedan in både 3-0 och 4-0 innan Alexander Karlgren mycket snyggt gjorde sitt första seriemål i Villatröjan. Lite senare nätade Martin Andreasson för första gången den här säsongen när han med sedvanlig elegans brötade in en hörnretur.

Halvtidssiffrorna skrevs till 7-1 efter en halvlek som det sprakade och gnistrade rejält om. Villa kunde gott och väl gjort tvåsiffrigt redan i paus. Sirius var också rätt så pigga offensivt och skapade en hel del chanser. På egen planhalva hade man det däremot väldigt svårt och blev helt pulvriserade av ett aggressivt Villa.

Andra halvlek blev sedan lite mer av en transportsträcka. Ganska förståeligt att matchen inte kunde fortsätta i det skyhöga tempo vi fick se i första halvlek där det var målchans i varje anfall i stort sett.

Albin Thomsen och Johan Löfstedt hade var sin ramträff innan Christoffer Edlund gjorde halvlekens första mål. När slutsignalen gick så stod det 10-3 på resultattavlan och Edlund hade nätat sammanlagt fyra gånger.

Detta var Villas femte tvåsiffriga seger hittills i elitserien och man kan nu fira jul som serieledare. Nästa match är borta mot Västerås på annandagen. Det blir något att se fram emot.