2021-12-01 19:00

Villa Lidköping - Motala
7 - 1

Villa blixtstartade mot Motala
Joel Broberg tvåmålsskytt men utgick i paus.

Villa blixtstartade mot Motala

Hemmamatchen slutade med Villaseger 7-1.

Till onsdagens hemmamatch mot Motala så var Petter Björling tillbaka i Villas lag efter stjärnsmällen han fick för två veckor sedan. Anton Sandsjö, iförd ett tämligen ståtligt skägg, satt med som reservmålvakt denna gång.

Villa blixtstartade matchen och ledningen med 3-0 efter åtta minuter kunde faktiskt varit ännu större. 1-0 gjorde Joel Broberg på retur, 2-0 stänkte Johan Löfstedt in på en högerhörna och vid 3-0 så avslutade Joel intill närmsta stolpen efter att ha snirklat sig fram mellan ett par Motalaspelare. 

Motala tog en tidigt timeout och efter detta så tätade man till rejält på egen planhalva. Deras förhoppningar var väl att Villa skulle blåsa på rakt in i deras försvarsmur med omställningar som följd. Detta skedde dock väldigt sällan och Villa visade prov på bra tålamod. Det fanns ju heller ingen anledning att tokköra när man hade en tremålsledning.

I andra halvlek så avgjordes matchen definitivt efter två straffmål från Christoffer Edlunds glödande klubba. Löfstedt smällde in 6-0 efter ett par snabba passningar och Martin Karlsson satte Villas sista mål från nära håll. I slutminuten av ordinarie tid så spräcktes Jesper Thimfors nolla. Lite nesligt för Thimfors att åter igen vara väldigt nära att hålla nollan.

Villa spelade av den här matchen på ett mycket kontrollerat sätt efter sin blixtrande inledning. Motala hade säkert ambitioner att kunna störa Villa när man anlände till Arenan före match. Efter mardrömsstarten man fick så verkade ambitionerna bytas ut till att försöka hålla siffrorna nere så mycket som möjligt.

Vid ställningen 6-0 så fick Edlund bollen i ett omställningsläge mot Motalas Nicklas Ögren som helt sonika tacklade ner Edlund. Det var riktigt upprört ett tag men efter en lång konferens så bestämde sig domartrion för att det räckte med en tiominutare. Det ska nog Ögren tacka sin lyckliga stjärna för....eller tacka domarna kanske.

Joel Broberg var mycket vass i första halvlek men tvingades utgå i slutet av halvleken efter en olycklig kollision. Han återkom inte i spel efter paus. Har ingen vetskap om hans status just nu men förhoppningsvis så var det bara en försiktighetsåtgärd.

Nästa match för Villas del är på fredag borta mot Bollnäs. Sävstaås är en arena man besöker med lite skräckblandad förtjusning. Villa har blivit klara för SM-final där vid tre tillfällen. I seriespel så har man väl dock inte vunnit borta mot Bollnäs sedan Snoddas dagar. Den matchen kommer jag förmodligen inte kunna se så då slipper ni mitt svammel.

Ha det gott.

Villa vs Motala 7-1 (3-0)
1-0 Joel Broberg 3
2-0 Johan Löfstedt (Felix Pherson) 5
3-0 Joel Broberg (Erik Säfström) 9
4-0 Christoffer Edlund 51
5-0 Christoffer Edlund 65
6-0 Johan Löfstedt (Felix Pherson) 72
7-0 Martin Karlsson (Tim Persson) 87
7-1 Aleksi Seppänen (Casper Hänninen) 90
Utv : Villa - Motala 3x10
Publik : 2048

Villalandlisch05102021-12-01 22:47:00
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping