Villa firade sin födelsedag med ännu en seger
Esplund bjöd på magi.

Villa vann fredagens hemmamatch mot Sirius med 9-5 efter 4-3 i paus.

Till denna fredagsmatch mot Sirius så firade Villa sin 85:e födelsedag. 18 januari 1934 såg föreningen dagens ljus för första gången. I truppen var det två förändringar. Tim Persson och Sune Gustafsson återkom efter att stått över bortamatchen mot Falun. Jon Karlsson vaktade åter igen kassen. Jesper Thimfors fick vila en match till.

Efter 25 minuter så ledde Villa med 4-0 efter fyra riktigt vackra mål. Johan Esplund satte 1-0 och 4-0 medans Jocke Andersson stack emellan med 2-0 och 3-0. Efter 4-0 så brast koncentrationen hos Villa och då sa det bara tjoff så var Sirius inne i matchen. Två snabba reduceringar av Samuel Heeger och Tuomas Liukkonen och ytterligare en på hörna strax innan paus av Nils Bergström gjorde att halvtidssiffrorna skrevs till 4-3.

Det är inte ofta den här säsongen som man sett Villa gå ner sig så som man gjorde sista kvarten av första halvlek. Det märktes också att Sirius var ett lag med form och självförtroende. När man väl fick ett lillfinger att greppa tag i så tog man sig in i matchen igen.

I andra halvlek så var det inget större snack om vilket lag som skulle vinna matchen. 5-3 var Felix Phersons mål i stora stycken när han forsade fram på högerkanten och bjöd Joel Broberg på öppet mål. Joel som i denna match för övrigt spelade i jubileumströjan nummer 85.

Sirius reducerade genom Simon Karlsson innan Villa snabbt drygade ut ledningen igenom. Denna gång genom Johan Löfstedt som smällde in ett skott i krysset. Efter detta så missades en hel del målchanser innan 7-4 kom på Villas elfte hörna genom Davva från vänster.

Kalle Mårtensson reducerade på en hörnretur innan Jocke avslutade målskyttet med två mål fram till 9-5. Första kom på ett fint pass från Petter Björling medans det sista var ett egenhändigt projekt där han med bra fart skridskorna susade förbi ett antal Siriusspelare innan bollen satt i mål.

Villa hade bra kontroll på matchen förutom avslutningen av första halvlek. Det verkar som Villa har lite problem att hålla skärpan uppe defensivt när man möter lagen på den nedre halvan av tabellen. När man spelar mot topplagen däremot så har det oftast varit bomtätt och det är väl faktiskt betydligt viktigare.

Detta var Villas tolfte raka seger och eftersom Västerås förlorade borta mot Bollnäs så är nu serieledningen uppe i sju poäng. Seger i nästa match borta mot Motala på söndag innebär att seriesegern i så fall är säkrad.

Motala vann sin überviktiga match hemma mot Broberg med 2-1 under fredagskvällen och lär vara fullproppade med självförtroende inför matchen på söndag. Att det finns kvalitet i laget visar segern mot Edsbyn tidigare under säsongen. Så Villa lär allt få jobba för att plocka med sig en tvåpoängare hem.