2021-01-27 18:00

Villa Lidköping - Edsbyn
2 - 4

Villa förlorade i omstarten
Joels solomål hjälpte inte.

Villa förlorade i omstarten

Hemmamatchen mot Edsbyn slutade 2-4.

Efter att stängt ner veksamheten hela förra veckan så kunde Villa träna måndag-tisdag inför kvällens match mot regerande mästarna Edsbyn. Inte den bästa uppladdningen mot just det motståndet kanske men det är så det är. Inget att gnälla över utan bara acceptera.

Jesper Thimfors och Ludvig Johansson är coronasmittade och var då självklart inte med i truppen. Anton Johansson vaktade kassen med målvaktstränaren Martin Berggren som reservkeeper. Theo Lewerin gick in och tog Ludvigs backplats. Jämfört med sista matchen före det ofrivilliga uppehållet så var också Alexander Karlgren med i truppen igen. Felix Pherson får fortfarande vänta på sin comeback. Där riskerar man ingenting.

Matchen mot Edsbyn stod 1-0 i paus och det var siffror i underkant om man ser till antalet klara chanser. Målet gjorde Tim Persson som snyggt styrde in bollen efter passning från Joel Broberg. Villa hade även två ramträffar från Christoffer Edlund och Jesper Eriksson plus två missade frilägen från målskytten Tim och Erik Säfström. Tims friläge räddades av Edsbyns målvakt Anders Svensson medans Säfström lyften bollen utanför.

Edsbyns lägen var mer lätträknade även om man började matchen piggt innan Villa tog över. Det blev mest solokörningar från Simon Jansson, en klase med mer eller mindre misslyckade hörnor och en hel del skott utifrån. Det var inte lyckosamt i första halvlek men det sistnämnda, alltså skotten utifrån, skulle till slut vända matchen i deras favör.

Villa hade en del fina lägen även i andra halvlek men det kändes som att man till slut skulle få betala för strösslandet med målchanser. Efter dryga tjugo minuter kom också kvitteringen på ett långskott från Oscar WIkblad. Villas målvakt Anton Johansson gjorde flera fina räddningar i matchen men just den här bollen trillade in lite väl enkelt.

Villa återtog ledningen snabbt genom en grym prestation av Joel Broberg där han efter en sargduell kom loss med bollen och tråcklade sig förbi ett par Edsbynspelare innan avslutet satt till 2-1. Villa hade nog ett halvdussin lägen i matchen som var betydligt klarare än detta men bollen ska ju in också.

Ju längre matchen led så kändes det rätt så tydligt att orken tröt för Villa. Det blev glest med folk offensivt och defensivt så blev det lite glapp mellan lagdelarna och aningen för utspritt. Man orkade inte riktigt hålla ihop laget utan Edsbyn kunde krypa närmare och närmare Villas straffområde.

Kvitteringen kom efter 77 minuter på ett riktigt praktskott av Ted Hedell där bollen satt som en smällkaramell i krysset. Anton Johansson gjorde därefter en riktig svettig enhandsparad innan till slut 2-3 kom. Oscar Wikblad fick fri gata på kanten och pangade in bollen stenhårt i nät. På övertid gjorde så Simon Jansson 2-4 med ett skott rakt framifrån.

Edsbyns skottstyrka vände till slut på resultatet. Det plus Villas oförmåga att utnyttja sina lägen man skapade tidigare under matchen. Att man sedan inte riktigt orkade 90 minuter är väl inget att säga om i nuläget. Villa gör i det stora hela en bra match trots förlusten. Med skaplig utdelning framåt kunde ju ledningen varit betydligt större i paus och då hade det förmodligen sett lite annorlunda ut i andra halvlek också.

Nu får vi hoppas att Villa kan träna på bra torsdag-fredag inför lördagens bortamatch mot Vänersborg.

Villa vs Edsbyn 2-4 (1-0)
1-0 Tim Persson (Joel Broberg) 14
1-1 Oscar Wikblad (Ted Hedell) 65
2-1 Joel Broberg 67
2-2 Ted Hedell (Simon Jansson) 78
2-3 Oscar Wikblad (Hans Andersson) 87
2-4 Simon Jansson (Jonas Edling) 90+1
Utv : Villa 1x10 , Edsbyn -

Villalandlisch05102021-01-27 21:50:00
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping