3 - 10

Villa gjorde tvåsiffrigt mot Sirius
Jocke Andersson fyramålsskytt mot Sirius.

Villa vann bortamatchen mot Sirius med 10-3 efter en formidabel första halvlek.

Jesper Thimfors var tillbaka i Villamålet till den här matchen. Det duggregnade över Studenternas vilket gjorde isen spelbar sisådär 15-20 minuter i varje halvlek. Något som Villa verkligen såg till att utnyttja.

Sirius började matchen med att flytta upp flera spelare och lyfta långt vilket kändes lite knepigt. Det var också dömt att misslyckas även om man hade ett bra läge nästan direkt. Villa fick oceaner med ytor att leka bandy på och utnyttjade detta brutalt. Efter bara lite mer än fem minuter så stod det redan 3-0 till det vittröjade bortalaget.

Vid 1-0 så fick Jocke Andersson bollen av Johan Löfstedt och forsade rakt förbi de kvarvarande Siriusspelarna och satte bollen i mål. 2-0 kom på högerhörna genom Löfstedt och 3-0 på skott från Jocke på pass från Löfstedt. Allt detta innan alla spelare ens fått av sig skridskoskydden. Det kallas väl för drömstart tror jag.

4-0 kom efter en kvart också det av Jocke. Tim Persson stod för en fantastiskt fin framspelning via ett lyft till Jocke som också stod för en bra mottagning och så ett kliniskt avslut. Nu verkade Davva tycka att det fick vara nog och svarade på Jockes utmaning som skyttekung i Villa med att skvätta in tre bollar på raken.

5-0 på ett snabbt skott efter passning från Joel Broberg. 6-0 på straff efter att Jocke blivit hakad och 7-0 på pass från Jocke. Sistnämnda målet var en liten läckerbit. Mottagning när han höll i klubban med en hand, en liten dragning för att få bättre läge och så ett retsamt pet som avslut så att bollen gick in mellan benskydden på målvakten.

Sirius reducerade efter detta till 7-1 genom Samuel Heeger på en styrning efter skott från gamle Villaspelaren Jerker Ortman. Det blev inga fler mål i första halvlek utan 7-1 till Villa i paus och allting var frid och fröjd.

Villa turbostartade även den andra halvleken med två mål på en och en halv minut. Först 8-1 när Jocke kom helt fri på ett långt lyft från Löfstedt och sedan omvänt när Löfstedt fick bollen av Jocke. Löfstedt avancerade och fick på ett riktigt kanonskott. Bollen satt som ett lavemang i nätet.

Målskyttet för Villas del avslutades efter en dryg kvart när Jocke stod för en vacker uppåkning på vänsterkanten innan han la in bollen till Davva som pricksköt in tvåsiffrigt. Davva plockade med sig bollen som minne efteråt eftersom detta tydligen var mål 900 i Elitserien, serie + slutspel, för hans del. Davva firar jubileum varje match nu för tiden känns det som.

Villa nöjde sig med detta och gick runt på de avbytare som fanns med för att spara kraft med tanke på den sega isen. Sirius kunde reducera två gånger genom Jimi Heinonen på retur och högerhörna så slutresultatet skrevs till 10-3.

Det är egentligen ganska så soft för Villa att spela bortamatcher. Motståndarna går gärna upp lite högre på sin hemmaplan vilket resulterar i härliga ytor för Villa. När lagen är och hälsar på i Lidköping så parkerar man oftast med alla spelare på egen planhalva och bjuder inte ens på en lillfingernagel. För en spelare som Jocke Andersson var ju en sådan här match perfekt med massor av ytor och omställningslägen.

Tre spelare i Villa stod för det stora poängplockeriet i denna match. Jocke 4+3, Davva 4+0 och Löfstedt 2+3. Många andra stod också för riktigt bra insatser även om man inte märktes lika mycket. Som helhet en mycket väl genomförd bortamatch av Villa mot ett i överkant naivt Sirius.

Nästa match blir hemma mot Falun på onsdag. Notera att avslag då är satt till 19:30 istället för vanliga 19:00