Villa har gått på is
Dags att åter igen samla styrkorna.

Villa har gått på is

Med fulltalig trupp så genomförde Villa sitt första ispass för säsongen.

Igår måndag så var det dags att byta ut isen i whiskeyglaset mot isen inne i Arenan när Villa äntligen gjorde sitt första träningspass på is för säsongen 20/21.

Det var en fulltalig trupp som gled ut på isen runt 16:45 på måndagseftermiddagen. Nyförvärv, junisar och alla däremellan fanns på plats.

Några särskilt innovativa träningsmoment rörde det sig självklart inte om under detta första ispass. Lite tvåmålsspel och så några passnings och skottövningar var det vi fick se men det räckte alla tiders. Bara att få komma in och känna på lite kyla igen gjorde gott åt bandysjälen.

Den förmodade målkungen Christoffer Edlund satte för övrigt en balja i tvåmålsspelet. Detta gjorde också Felix Pherson och Joel Broberg när de likt två urkrafter susade igenom och hängde in var sin boll.

En kul grej var att se den bollkänsla som nygamle målvakten Anton Johansson visade upp. Vid flera tillfällen under träningspasset lattjade han med bollen på fötterna med gott och väl femton tillslag i luften utan några problem. Detta iförd tunga benskydd och skridskor. Inget som lär ha någon betydelse för hans målvaktsspel kanske men rätt så fascinerande att se. Speciellt när man själv har såpass dålig bollkänsla att man inte kan dämpa en medicinboll ens.

Villa kommer inledningsvis att köra fyra ispass per vecka om jag förstått det rätt. Så småningom kommer det väl att dyka upp lite träningsmatcher också. Säkerligen utan publik men det är bara att härda ut. Till slut så kommer förhoppningsvis belöningen.

Ta hand om er.

Villalandlisch05102020-08-11 15:15:00
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping