Villa klara för final
Brechen sköt Villa till en ny final.

Efter seger med 2-1 mot Sandviken så är Villa åter igen klara för SM-final.

Villa ställde upp med samma lag i denna match som man gjorde i semifinal 3 i söndags. Kvällens match spelades för övrigt i Helsingehus Arena i Söderhamn som det meddelats tidigare.

Sandviken startade aggressivt och hade ett spelövertag stora delar av första halvlek. Bästa chansen var ett friläge som Jesper Thimfors räddade. I övrigt skapade man åtta resultatlösa hörnor. Sandviken har varit rätt så framgångsrika på sina hörnor mot Villa den här säsongen men inte just denna kväll.

Villa gjorde halvlekens enda mål genom Erik Säfström på ett skott långt utifrån till vänster. Inte Sandvikenmålvakten Joel Othéns starkaste insats där kanske. Han räddade istället senare när Villa hade några bättre skottlägen.

1-0 i paus för Villa efter en halvlek där man mestadels fick försvara sig och gjorde det på ett bra sätt. Offensivt så blev anfallen lite väl korta ibland kanske.

I andra halvlek så hade Villa mer att säga till om även om det inte resulterade i några mål. Istället så kvitterade Sandviken på straff genom Hannes Edlund och matchen verkade gå mot en nervig förlängning.

Med fem minuter kvar så fick Jesper Eriksson en passning från Joel Broberg. 75:an avancerade framåt och avlossade ett kanonskott som satt högt upp nära krysset bakom Othén. Sandviken tog en timeout direkt men skapade inga farligheter på den tiden som var kvar.

Villasegern innebär därmed att man är klara för SM-final för tredje året på raken. Precis som förra året var det ett mål av Brechen som tog Villa dit. De stora matchernas spelare kan man lugnt påstå.

Nu väntar final mot AIK på lördag. Ett lag som Villa har idel segrar mot den här säsongen. Nu är ju dock förutsättningarna lite annorlunda efter det här väldigt utdragna semifinalspelet. Att ha haft så många spelare sjuka och isolerade så tätt inpå en final är givetvis inte optimalt.

Nu får man ändå ett par dagar på sig för återhämtning innan matchen på lördag vilket känns helt nödvändigt. AIK har inte haft några sjukdomsfall, inte som det meddelats om iallafall, utan har kunnat träna på som vanligt. Nackdelen för deras del är väl möjligtvis att de inte har spelat någon match sedan tisdag förra veckan.

Final på lördag kl.16:15. Vi hörs.

Sandviken vs Villa 1-2 (0-1)
0-1 Erik Säfström (Tim Persson) 20
1-1 Hannes Edlund 69
1-2 Jesper Eriksson (Joel Broberg) 86