Villa klara för semifinal
Villa klara för semifinal.

Den tredje kvartsfinalen mot Sirius vanns med 8-3.

Villa ställde upp med identiskt manskap i denna match som man gjort i de två tidigare. Erik Säfström som utgick i fredags var pigg och fräsch igen och redo för spel.

Villa tog ett rejält grepp om matchen när man gick upp till en 3-0-ledning efter tjugo minuter. Precis som i förra matchen så kom första målet på en hörnretur efter ett skott från Christoffer Edlund. Felix Pherson var den som skyfflade in returen denna gång. Tim Persson gjorde sedan två raka mål. 2-0 på ett lågt skott vid ena stolpen och 3-0 på en styrning efter ett stenhårt inspel från Edlund.

Efter sisådär 27 minuter så bröt Edlund matchen med smärta i ena ljumsken. En stor omställning för Villa givetvis att helt plötsligt vara utan sin stora anfallsstjärna. Sirius tog sig också in i matchen i det här skedet när man nätade på de enda två skotten man hade på mål i första halvlek. David Thorén gjorde 3-1 efter 39 minuter och Ted Bergström 3-2 precis i slutsekunden.

Villa hade ett par lägen både vid 3-0 och 3-1 att utöka ledningen men endast ett uddamålsöverläge i paus gjorde att det för första gången i den här kvartsfinalserien fanns lite nerv när andra halvlek drog igång.

Hemmalaget startade riktigt bra efter paus och satte press på Sirius direkt. 4-2 kom också snabbt när Erik Säfström på en högerhörna dök upp bakom de uppställda skyttarna och stänkte in bollen i nät. När sedan Martin Karlsson satte 5-2 efter en kvart så kändes matchen avgjord och det blev lite mer avslaget efter detta. Sirius försökte men hade väldigt svårt att skapa något mot Villas täta försvarslinje.

På slutet så ramlade det in lite fler mål. Tim gjorde både 6-2 och 7-2. Det sistnämnda kom till efter ett riktigt snyggt sologenombrott. Sirius stack emellan med en reducering innan Villa avslutade målskyttet på ett riktigt grannt sätt. Martin Karlsson satte fram bollen till Johan Löfstedt som i sin tur frispelade Tim som istället för att avsluta själv serverade Petter Björling öppen kasse. Björlings första mål för säsongen efter en passningsorgie som mest påminde om Sovjets otäckt överlägsna hockeylandslag på 80-talet.

Villa klara för semifinal efter tre raka segrar precis som man hade hoppats på förhand. Detta efter tre bra genomförda matcher där man inte gav Sirius mycket till chans. Nu väntar semifinalspel mot Sandviken som slog ut Vetlanda med 3-0 i matcher. Semifinal 1 spelas i Arenan söndag 14 mars.

När det gäller Edlunds skada så är det för tidigt att ge några klara besked. Han berättade efteråt att det högg till i ljumsken när han skulle trampa iväg på ett lyft. Vi får se under den kommande veckan vad som sker där.