2019-02-26 19:00

Villa Lidköping - Motala
5 - 2

Villa klart för semifinal
Villa klart för semifinal.

Villa klart för semifinal

Villa vann tredje kvartsfinalen hemma mot Motala med 5-2 och är klara för semifinal.

Inför kvartsfinal 3 så hade allt Melloglitter städats undan och Villa kunde flytta tillbaka in i Arenan igen för den första av tre chanser att säkra en semifinalplats. Det gick ju bra till slut även om man råkade ut för lite hinder på vägen. Men lite motstånd måste man väl räkna med i en kvartsfinal.

Första halvlek var Villas sämsta under denna kvartsfinalserie. Även om Jocke Andersson gjorde ett vackert 1-0-mål så fick Villa inte alls spelet att lossna. Motala vände genom två mål av gamla Villaspelarna Philip Florén och Elias Gillgren. Det blev mer problem i slutet av halvleken när Felix Pherson drog på sig ett matchstraff.

Inför andra halvlek så var då Villa i målmässigt underläge samtidigt som en viktig pjäs var borta ur matchen. Dessutom med allas förväntningar hängande över sig att man utan pardon skulle säkra semifinalplatsen denna kväll. Att behöva ladda för en fjärde kvartsfinal i Motala var nog inget som någon hade tänkt sig.

Då gick Villa ut och visade sin klass. Trots en spelare kort så tryckte man tillbaka Motala som kurade ihop sig runt eget straffområde. Det var lite tufft att ta sig fram bland alla försvarande spelare men Villa lyckades ändå skapa ett par bra lägen och till slut fick man också utdelning.

2-2 gjorde Davva på straff. Hans trettonde raka straffmål den här säsongen. Johan Löfstedt satte 3-2 efter vackert förarbete av Johan Esplund där han dansade bonnatwist med halva Motalas lag innan han friställde Löfstedt. 4-2 styrde Davva in efter ett inspel från Joel Broberg innan Martin Karlsson avslutade målskyttet i den här kvartsfinalserien med sitt 5-2-mål.

Det blev förväntade 3-0 i matcher för Villa. Förutom första kvartsfinalen ute på Isstadion så har Motala bjudit på bra motstånd men ändå inte räckt till. Fast det är väl klart att det ska skilja lite mellan ett lag som vinner serien och ett lag som kommer nia. Inget konstigt med det.

Nu väntar lite matchvila innan semifinalerna drar igång mot Edsbyn på onsdag i nästa vecka. Det lär bli riktigt hårda bataljer. Edsbyn känns som ett lag skapt för att spela tuffa slutspelsmatcher. Mycket rutin, tät defensiv och oftast ett väldigt bra skytte. 

Lite jobbigt att det nu väntar en avstängning på Felix Pherson. Hur många matcher han missar får vi se. Tim Persson lär ta hans plats som ytterhalv. Tim gör alltid ett jättebra jobb men han saknar ju den kraft och tyngd som Felix besitter. Vi får se hur Villa löser detta.

Vi hörs och syns.

Villa vs Motala 5-2 (1-2)
1-0 Joakim Andersson (Martin Karlsson) 17
1-1 Philip Florén (Eric Lisell) 22
1-2 Elias Gillgren 33
2-2 David Karlsson 55
3-2 Johan Löfstedt (Johan Esplund) 72
4-2 David Karlsson (Joel Broberg) 79
5-2 Martin Karlsson (Joakim Andersson) 90
Utv : Villa 1x60 (grovt matchstraff) , Motala 1x5 4x10
Publik : 3023

Villalandlisch05102019-02-27 14:02:00
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping