5 - 2

Villa kopplade grepp på Bollnäs
Måljubel för Villa i semifinal 3 mot Bollnäs.

Det blev seger med 5-2 i tredje semifinalen.

Villas tredje semifinal genomfördes inför tomma läktare inne i Arenan förutom något hundratal funktionärer som gjorde sitt bästa för att stötta laget. Tifogruppen hade också varit på plats tidigare under dagen och vackert klätt in ena långsidan med flaggor och banderoller för att försöka göra inramningen lite roligare och färggladare.

Matchstarten sköts upp till 19:15 på grund av dålig internetuppkoppling i Arenan vilket ställde till problem för alla de som ville följa matchen från TV-soffan. Till slut löste sig det problemet också och fighten kunde dra igång.

Det small direkt i Villas straffområde när Martin Johansson åkte på en rejäl flygtur av Christian Mickelsson efter en minut. Mickelsson fick vila sig på botbänken i tio minuter och Martin kom skönt nog upp på skridskorna relativt fort. Han tappade bara luften som tur var.

Även Johan Esplund hamnade i fel bås relativt snart efter att ha skickat ut Christoffer Fagerström över sargen. Esplund hann även med att dra på sig en utvisning för snack redan i första halvlek. Han höll sig dock lugn resten av matchen och slapp en tredje utvisning och automatiskt matchstraff och avstängning. Överhuvudtaget så var det ganska heta känslor ute på planen men det ska det väl vara i en semifinal.

Första halvlek var rätt så chansfattig och lagen stångades mest mot varann som två vresiga tjurar. Joel Broberg hade det vassaste läget när han kom helt fri efter en lyftning men tyvärr så satte han avslutet i insidan av stolpen.

På övertid så fick Johan Löfstedt lite yta att driva fram på. Bollnässpelarna kom inte riktigt ut på honom utan han kunde ladda på med ett gudomligt skott där nog bollen löstes upp i atomer i samma stund som den kraschlandade i krysset bakom Pertti Virtanen i Bollnäskassen. 1-0 precis innan domaren flöjtade för ölpaus.

Om första halvlek var rätt så händelsefattig så blev det betydligt bättre fart och mer chansrikt efter paus och då var det Villa som höll dirigentpinnen i ett säkert grepp. Under sex minuter mitt i halvleken så satte man tre mål och avgjorde matchen.

Martin Johansson sköt in 2-0 på straff efter att Jocke Andersson blivit hakad. Joel samspelade med Martin Karlsson innan han urstarkt tryckte sig igenom och satte 3-0 och tog revansch för det missade friläget i första halvlek. 4-0 satte Jocke när han tog ner ett lyft från kapten Karlsson och avslutade säkert.

Sista tio minuterna trillade det in tre mål ytterligare. 4-1 gjorde Per Hellmyrs på en retur. Löfstedt skottade in 5-1 innan Oscar Westh avslutade målskyttet för Bollnäs. En välförtjänt seger för Villa efter en mycket stabil och säker insats. Defensivt var det snudd på klockrent och offensivt lossnade det rejält i andra halvlek.

Man trodde kanske lite på förhand att luften skulle gå ur Villa en aning efter förlusten senast och att man dessutom gick miste om att spela inför sin stora hemmapublik men så blev det inte. Bollnäs däremot var överraskande blekt och skapade väldigt lite.

2-1 i matcher för Villa inför semifinal 4 på Sävstaås på lördag och då blir det givetvis något helt annat. Även om det då är Bollnäs tur att spela utan sin publik så går matchen ändå av stapeln på en arena där de känner sig hemma och förmodligen är väldigt säkra på vad de kan åstadkomma. Utomhusspel är också alltid lite speciellt med mörkare ljus, skuggor på planen osv. För att inte tala om vädret då såklart.

Villa har dock bra erfarenheter av att åka upp till Sävstaås med 2-1-ledning i semifinalspel. Det gjorde man 2012 och 2016 och det slutade med final båda gångerna. Vi hoppas väl att detta sker ytterligare en gång på lördag eller hur?