Villa kopplade greppet om kvartsfinalen

Villa kopplade greppet om kvartsfinalen

Efter en bra avslutning på första halvlek tog Villa-Lidköping ett avgörande grepp om den tredje kvartsfinalen. Ett grepp laget, trots en Kungälvs-anstormning mot slutet, aldrig släppte.

Ett Kungälv helt utan ordinarie backar stod inledningsvis upp bra mot mot hemmalaget Villa-Lidköping. Efter drygt 20 minuter kunde dock Villa ta ledningen med 1-0, en ledning som hemmalaget sedan kunde dryga ut till 3-0 genom två hörnmål innan halvtid.
– Jag tycker vi har bra koll på Villa i matchinledningen och har bra fart på grejerna under hela matchen. Första mål är lite passivt försvar där vi faller för djupt och Villa få ta skott ostört och Pertti kunde inte hålla det låga skotten utan Tim Persson får sätta returen rätt enkelt. Sedan släpper vi tyvärr två hörnor genom muren och det är givetvis inte godkänt, säger Tommy Österberg.

Halvtidsresultat: 3-0

I den andra halvleken fick Kungälv en drömstart när Mattias Johansson vispade in 3-1 på ett lyft. Glädjen blev dock kortvarig då Villa strax efter kunde sätta sitt tredje hörnmål för dagen bara minuten efter. Ett mål som på något sätt letar sig in i nätet när alla trodde att målchansen var över.
– Deras fjärde mål som är något som inte har sett tidigare i min karriär, innan dess reducerar vi och känner verkligen att vi är med, säger Tommy Österberg.

Kungälv gav dock aldrig upp, men istället kunde Villa glida ifrån till 6-1 innan Kungälv vaknade till genom ett fint mål på halvvolley av Markus Kumpuoja.

Målet tände Kungälv som gick ikapp till 6-4 och hade där efter en fin period med både hörnor och fina målchanser framför Berggren i Villa målet. Villa drabbades även av en olycklig skada på sin libero Martin Johansson efter en kollision med Ted Skoglund. Istället för en reducering till 6-5 kunde Villa punktera matchen under de åtta övertidsminuterna på en lång slump boll från Patrik Hellman till Daniel Andersson. Målet släckte naturligtvis allt hopp för Kungälv som släppte ytterligare två mål på övertid och nu får rikta in sig på att kvittera ställning till 2-2 i matcher när lagen möts på Skarpe Nord 15:00 på söndagen.

Efter slutsignalen glödde det i ögonen på flera av Kungälvspelarna som långt ifrån har gett upp denna heta kvartsfinaldrabbningen.

På Skarpe Nord är det alltså dags för match fyra. Räkna då med ett Kungälv med samma härliga inställning som i den andra halvleken och 16 spelare och ledare som kommer kriga till sista blodsdroppen.
– Jag tycker att vi ändå visar hjärta och kämpar oss tillbaka i matchen och hämtar upp från 1-6 till 4-6 och har ett fantastisk läge på hörnretur men istället gör Villa 4-7 på en igen märkligt mål på efter dåligt agerande i vårt försvarsspel. Därefter är det bara och fortsätta och satsa allt framåt och Villa kan snygga till siffrorna på slutet. Vi är helt säkra att vi kommer tillbaka till Lidköping på tisdag och spelar den sista och avgörande kvarten där.
Så nu är det bara för alla att ta sig till Skarpe Nord på söndag och pusha oss till en jävla fart och mot semifinal, säger Tommy Österberg.

Slutresultat: 9-4

Jonny Carlsson2012-03-03 11:27:00
Author

Fler artiklar om Kungälv