Sandviken - Villa Lidköping
2 - 8

Villa körde över Sandviken
Jocke tremålsskytt mot Sandviken.

Det blev till slut en klar seger för Villa borta mot Sandviken. 8-2 efter 3-1 i paus.

Till detta årets sista match så saknade Villa Brechen som stannade hemma i Lidköping eftersom han fortfarande väntar på att bli farsgubbe vilken dag som helst. Christoffer Norin ersatte istället. Hos Sandviken så var lagkaptenen och landslagsstjärnan Daniel Berlin tillbaka efter sin avstängning.

Det var full rulle från början från båda lagen. Villa hade ett jätteläge nästan direkt genom Jocke Andersson men det var Sandviken som tog en tidig ledning genom Hannes Edlund efter att man sågat sig igenom Villalaget.

Det var Villa som hade spelövertaget mestadels i första halvlek men det var Sandviken som hade de vassare chanserna. Christoffer Edlund hade två kanonlägen exempelvis men Jesper Thimfors stod för flera strålande parader i Villas kasse.

Strax efter en halvtimmes spel så kvitterade Villa när Johan Esplund stod för en väldigt fin framspelning till Martin Karlsson som överlistade Joel Othén i Sandvikens mål med ett lågt skott i bortre gaveln.

Tempot som dittills varit väldigt högt gick ner lite i slutet av halvleken. Just när man trodde att det skulle stå 1-1 i paus så svarade Villa för en rent drömsk avslutning av första 45. Johan Löfstedt öppnade sin trollerilåda och dribblade bort 5-6 Sandvikenspelare innan han friställde Jocke Andersson som satte 2-1.

Direkt efter avslag så felpassade Sandviken och Tim Persson kunde skicka fram en boll till Jocke som sköt in 3-1. Liknande läge och liknande skott som när Martin gjorde 1-1. Fantastiskt skönt att kunna gå in till paus med en tvåmålsledning givetvis.

Andra halvlek inleddes med att Thimfors fick göra en dubbelparad på ett farligt läge för Sandviken innan Villa tog över matchen fullständigt. 4-1 kom snabbt när Esplund satte fram bollen till Jocke som i sin tur passade snett bakåt till Löfstedt som bombade in bollen i krysset så att målburen nästan flyttade sig.

Davva smällde in 5-1 på en högerhörna via ett lågt skott innan Jocke satte sitt tredje mål till 6-1. Esplund regisserade genom att lyfta in bollen i straffområdet där Jocke hann först och rundade Othén innan bollen satt i mål. Då hade det bara spelats en kvart av andra halvlek. Överkörningen var nu total.

Villa kontrollerade matchen helt mot ett tröttkört och resignerat hemmalag. Löfstedt satte 7-1 på hörna innan Christoffer Edlund kunde reducera på straff. Matchens sista mål gjorde Tim Persson när han snirklade sig igenom efter pass från Martin Karlsson.

Härlig känsla för Villa att få avsluta året med säsongens bästa insats. Många spelare var väldigt bra men något som kändes speciellt avgörande enligt mina amatörögon var Villas bredare trupp. Man kunde byta oftare och spela runt på fler spelare medans Sandviken fick slita hårt på sina bästa. Kändes som att orken tröt för dem relativt tidigt.

Sandviken var bra första halvtimmen och skapade flera vassa lägen men Thimfors spikade igen fullständigt och bredde ut sig som en tegelvägg i målet. Hade det blivit 2-0 på någon av de chanserna så hade matchen kunnat utvecklas annorlunda. Det gäller att sätta sina lägen kan man ju lugnt säga.

Villa är fortsatta serieledare och avståndet ner till Sandviken som trea är nu sex poäng. Nog så skönt eftersom det känns väldigt viktigt att hamna på placering 1-2 i serien inför det som stundar senare på säsongen.

I januari är det fullpepprat med matcher innan VM-uppehållet. Bollnäs står näst på programmet för Villas del. Fredag hemma i Arenan är det som gäller. Nu dyngar vi ner oss på lite festliga drycker och firar in det nya året som serieledare.

Vi hörs och syns 2019. Sixtens gäng två poäng!

Sandviken vs Villa 2-8 (1-3)
1-0 Hannes Edlund (Daniel Mossberg) 5
1-1 Martin Karlsson (Johan Esplund) 33
1-2 Joakim Andersson (Johan Löfstedt) 44
1-3 Joakim Andersson (Tim Persson) 45
1-4 Johan Löfstedt (Joakim Andersson) 48
1-5 David Karlsson (Johan Löfstedt) 56
1-6 Joakim Andersson (Johan Esplund) 61