13 - 3

Villa krossade Vänersborg
Storseger för Villa i derbyt.

Det blev hemmaseger i derbyt med hela 13-3 för Villas del.

Fredag och hemmaderby mot Vänersborg stod på programmet för Villa denna kväll. Synd att klaga. Det enda som fanns att klaga på var väl i så fall att Joel Broberg var avstängd i denna matchen + nästa. Karl Tagesson tog plats i truppen istället och Petter Björling klev in från start på mittfältet.

Villa var rejält aggressiva redan från början och satte tryck direkt mot Vänersborgs försvarslinje. Redan efter ett tjugotal sekunder var det nära nätrassel. Efter tjugo minuter så var ställningen 3-0. Det kunde varit det dubbla men Anders Svensson som kallats in från pensionärslivet uppe i hälsingeskogarna gjorde flera räddningar och höll nere siffrorna.

Målen gjordes av Felix Pherson och Christoffer Edlund x2. 2-0-målet var riktigt vackert där Martin Karlsson bröt sig fram som en stridsvagn och levererade en perfekt passning till Edlund som skickade iväg en bomb upp i nättaket från snäv vinkel. Efter en stunds Villadvala och två reduceringsmål för gästerna så avslutade Martin Andreasson målskyttet i första halvlek när han satte en hörnretur. 4-2 i paus borde varit lite mer men det blev det ju i andra halvlek istället om man säger så.

Efter 53 minuter så hade Villa gått ifrån till 7-2 och matchen var paketerad och klar att skickas iväg in på segerkontot. Edlund satte 5-2 och Felix 7-2. Tim Persson stack emellan med 6-2. Efter detta så rann siffrorna iväg och det slutade inte förrän det stod sanslösa 13-3 på resultattavlan. Villas största derbyseger någonsin faktiskt.

Vänersborg brukar ju oftast kunna täta rätt så bra i defensiven men nu rämnade allting fullständigt. Det var rätt så öppet även i första halvlek stundtals. Anders Svensson utsågs till deras bästa spelare trots tretton insläppta och det säger väl det mesta om lagets insats. Christoffer Edlund fick motsvarande pris i Villa efter att till slut blivit sexmålsskytt. Merparten av målen var riktiga kanoner som satt uppe i kryssen.

Felix Pherson levererade 2+3 ikväll och var lika bra som vanligt hittills den här säsongen. Lagkapten Martin Karlsson stod för tre assists och gjorde en stormatch. Urstark och snudd på ostoppbar och samtidigt väldigt konstruktiv med bollen. Han var ytterst nära ett riktigt drömmål i andra halvlek när han fick bollen nere vid eget straffområde. I samma stund han tog emot bollen så förvandlades han till en blåvitfärgad hulk där han med en otrolig fart på skridskorna forsade förbi motståndare efter motståndare innan han väl framme i offensivt straffområde tyvärr satte avslutet utanför.

Något som inte tillhör vanligheterna är att Martin Andreasson hänger in två kassar men så skedde ikväll. Först en hörnretur strax innan paus och sedan en ny retur i andra halvlek på ett skott utifrån som betydde 9-3. Detta var chockerande nog ett spelmål där Andreasson på något sätt irrat sig upp till motståndarnas straffområde och rakade in bollen. Han måste ju fått något tjall på kompassen där och åkt och ställt sig i fel straffområde. Faktum var han var snubblande nära att sätta ytterligare en retur senare och i så fall blivit tremålsskytt. Då hade nog topplocket gått hos denna glada filur.

Före matchen så fick bästa Jesper Eriksson en fin avtackning för sina insatser hos Villa. Knappt ett öga var torrt där. Även Martin Johansson fick ta emot hyllningar efter att ha nått upp till 400 matcher i Villatröjan. Ytterligare ett jubileum fick vi se under kvällen och det var när Christoffer Edlund gjorde sitt fjärde mål som betydde 8-3. Detta var mål nummer 100 i Villa för hans del. Då har han ju knappt spelat i föreningen en dryg säsong. Eftersom han gjorde två mål till efter detta så står han nu på 102 mål i Villadressen. Rätt så sjuka siffror minst sagt.

Nästa match för Villas del är på onsdag då Edsbyn kommer på besök till Arenan. Alltid ett klurigt lag att möta. För den som vill se mer bandy denna helg så spelar Villas guldskimrande damlag hemma mot Mölndal i morgon lördag kl.15:30. Jag garanterar till hundra procent att ni kommer bjudas på underhållning. Så det så.

Villa vs Vänersborg 13-3 (4-2)
1-0 Felix Pherson 12
2-0 Christoffer Edlund (Martin Karlsson) 18
3-0 Christoffer Edlund (Felix Pherson) 20
3-1 Ilja Grachev (Adam Herou Löf) 25
3-2 Adam Blomster (Robin Lundqvist) 36
4-2 Martin Andreasson 40
5-2 Christoffer Edlund (Petter Björling) 47