Villa kryssade mot Motala
Johan Esplund var tillbaka i kvällens match.

Villa kryssade mot Motala

Villa fick nöja sig med 4-4 hemma mot Motala efter en sen kvittering från gästerna.

Till kvällens hemmamatch mot Motala så var Johan Esplund tillbaka i Villas lag istället för Alexander Härndahl. Det blev även ett byte av målvakt då Jon Karlsson fick chansen istället för Jesper Thimfors.

Före matchstart så hade lagen radat upp sig för att tillsammans med publiken välförtjänt hylla David Karlsson för hans fantastiska bandykarriär. Tal hölls, presenter delades ut och en hyllningsfilm spelades upp där lite olika personer fick säga snälla ord om Davva. Bland annat gamle fotbollsliraren Tomas Brolin. 

När matchen väl startade så verkade Villa stått och degat till rejält för det var Motala som tog tag i spelet direkt. Villa hämtade sig en aning och skakade fram ett jätteläge som brändes innan det slut blev Motala som gjorde 0-1. Elias Gillgren avancerade centralt och klappade på ett skott som satt i mål.

Väldigt såsigt försvarsspel från Villas sida där det såg ut som man hade chansen att bryta Gillgrens framfart men bara petade lite med klubborna istället för att sätta till rejält. Vet inte om man inte ville dra på sig ett farligt frislag eller om man helt enkelt inte trodde skottet skulle sitta. Såsigt var det hur som helst.

Efter detta så hade Motala ett skott i stolpen innan Villa tog en timeout efter 28 minuter. Det blev ingen synlig förbätttring direkt. Motala hade istället ytterligare ett skott i målramen innan man gjorde 0-2 på hörnretur genom Jonas Enander.

Detta verkade tagga till Villa och man skapade en jättechans direkt på baklängesmålet innan till slut Johan Löfstedt satte 1-2 på en retur. En dryg minut senare så satte Löfstedt även 2-2 på en vänsterhörna. 2-2 i paus kändes som en tidig julklapp för Villa efter en likblek första halvlek.

Efter paus trodde man kanske att Villa skulle gå ut och koppla grepp nu när man hade en såpass lyckosam avslutning av första halvlek. Istället så satte Philip Florén 2-3 tidigt när han fick stå väldigt ren i Villas straffområde. 

Villa försökte tugga på men det är ganska tydligt att formen inte finns där hos flera spelare för tillfället. Det gick långsamt och omständigt och kändes som man spelade alldeles för svårt. Om formen inte finns där kanske man skulle prova att spela lite enklare och rakare. Fast det där kan jag egentligen ingenting om.

Man råkade också ut för ett rejält avbräck när Martin Karlsson fick utgå efter en sammanstötning med en Motalaspelare på mittplan när bollen var på annat ställe. Martin hade väldigt ont och var liggande på isen en bra stund innan han med stora problem kunde ta sig av planen och vidare in i omklädningsrummet.

Johan Löfstedt var åter igen den piggaste i Villa och har kommit igång starkt efter sin frånvaro. Han var också nära sitt tredje mål när han tjongade iväg ett skott från vänsterläge som träffade kryssribban och ut. Klangen från ramträffen hördes förmodligen ända in till torget.

Efter 69 minuter var det till slut kvitterat när Tim Persson sköt ett skott som Jesper Eriksson kunde skyffla in returen på. Här kändes det som att Villa kopplade ett ordentligt grepp om Motala som inte tycktes orka riktigt. Man slog felpass och tappade bollar på egen planhalva som man inte hade gjort tidigare.

Villa trampade på och tvingade Motala att ta en utvisning. Direkt efteråt så snappade Johan Esplund upp ett felpass på offensiv planhalva. Snabb leverans av bollen till Jocke Andersson som avancerade framåt och sköt in 4-3 när Motalakeepern nog var lite skymd.

Kort efter detta så kom Villa fram på nytt och det dömdes straff efter en hakning. En rejäl chans att mer eller mindre avgöra matchen men Jocke sköt en dålig straff rakt i nyporna på Motalas målvakt Jussi Aaltonen.

Sista tio minuterna så hade Villa mycket boll och tycktes vilja försöka spela av tiden lite grann. Motala hade ett par långskott men inte så mycket mer än så. När klockan precis slagit över på 90 minuter så kom ett av dessa långskott. Det såg ofarligt ut men bollen styrdes på en Villaspelare och satt uppe i ena krysset. Målskytt var Kasperi Hirvonen. Snopet givetvis eftersom det inte ens rörde sig om en målchans.

Villa försökte på övertid pressa för ett segermål. Man skapade bland annat en hörna men 4-4 blev slutresultat. En missräkning givetvis speciellt som Villa vände matchen och hade chans att avgöra i och med straffslaget. Annars så var det oavgjorda resultatet inte alls orättvist på något sätt.

Villas spel hackar rejält och även om man är långt ifrån någon toppform så skulle det nog ändå kunna begäras lite mer från vissa spelare eller så har man helt enkelt bara blivit väldigt bortskämd. Förmodligen det senare. Inledningen på förra säsongen var inte heller speciellt glimrande men då redde Villa oftast ut svårigheterna till seger och sedan lossnade det rejält efter jul. En skillnad var att man då kunde spela med ordinarie manskap i stort sett hela tiden.

Vill helst inte hålla på och gnälla men den här säsongsinledningen har ju varit väldigt stökig med skador och sjukdomar som avlöst varandra. Det började med Joel Brobergs skada med landslaget redan innan första träningsmatchen och sedan har det bara fortsatt. Nu var det Martin Karlssons otur att drabbas ikväll. Har tyvärr ingen info om skadeläget hos MK6 i skrivande stund.

Nästa match för Villas del är borta mot Vänersborg på lördag. Då vill det nog till att man höjer sig ett par snäpp om man ska få med sig några poäng hem till Lisch. Hittills i seriespelet så har man ju övertygat på bortaplan med två raka segrar. Får hoppas det fortsätter så.

Vi synes och höres.

Villa vs Motala 4-4 (2-2)
0-1 Elias Gillgren (Erik Litzén) 16
0-2 Jonas Enander 38
1-2 Johan Löfstedt 41
2-2 Johan Löfstedt (Johan Esplund) 43
2-3 Philip Florén (Albin Bjerkegren) 48
3-3 Jesper Eriksson 70
4-3 Joakim Andersson (Johan Esplund) 72
4-4 Kasperi Hirvonen (Albin Bjerkegren) 90  
Utv : Villa - , Motala 1x5 2x10
Publik : 3060

Villalandlisch05102019-11-20 23:25:00
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping