Villa kvitterade i kvartsfinalserien

Hemmalaget Villa fick en riktig smakstart mot Kungälv och hade 2-0 efter bara 12 minuters spel. Efter den starten kom Kungälv aldrig riktigt in i matchen som slutade 8-3.

Redan i den andra minuten åkte Daniel Andersson upp och sköt 1-0 från 20 meters håll. Villa startade matchen bra och i den 14:e minuten upprepade sig mönstret, Daniel Andersson avancerade och avlossade bössan från 25 meter. Otagbart i krysset hos Pertti Virtanen i Kungälvsmålet, 2-0. Men Kungälv repade snabbt mod när Mikael Lindberg förvaltade straffen som Kungälv fick i matchminut 18 när Mikko Rytkönen gjordes ner, 2-1. Men målen fortsatte trilla in för Villa. Bara fyra minuter senare ger Tim Persson Villa ledningen med 3-1 på en målvaktsretur efter Petter Björlings skott.
- Det är en tuff inledning där Villa gör mål på sina tre första skott på mål. Men spelmässigt tycker jag ändå att det var ganska jämnt, säger IFK Kungälvs tränare Tommy Österberg efter matchen.

Efter 32 minuter serverar Jesper Bryngelsson en riktig macka till Tim Persson som gör sitt andra mål för kvällen, 4-1. Det fortsätter att gå Villas väg då lyckas de göra 5-1 genom skytteligavinnaren David Karlsson, trots två man på botbänken, drar han in en lyra på volley. Ribba in! Det är ganska grinig stämning på planen och Villa har ganska bra kontroll på matchen. I slutet av halvleken reducerar Kungälv genom Mattias Johansson som stöter in bollen från nära håll efter en hörnretur.
- Vi gjorde för många misstag både framåt och bakåt för att kunna vinna en sådan här match. Men vi hade bra energi i laget, så jag är inte orolig inför fortsättningen, säger Tommy Österberg.

Halvtidsresultat: Villa Lidköping – IFK Kungälv 5-2

I andra halvlek vaskar Kungälv fram en hörna efter fem minuter, men på returen kontrar Villa och gör 6-2 genom Jesper Bryngelsson. Därefter blir ett mål bortdömt för Kungälv, troligen för offside. Men Kungälv ger sig inte utan reducerar till 6-3 när Mathias Johansson hittar Ted Skoglund som målar för Kungälv. Villa försvarar sig, men är farliga i omställningarna. Bland annat bränner Daniel Andersson ett friläge ensam med Pertti Virtanen. En missad offsidefälla från Villaförsvaret ger Markus Kumpuoja nästan friläge, men han lyckas inte förvalta målchansen. Kungälv tar time out i den 73:e minuten.
- I paus bestämde vi att fortsätta göra de saker som vi bestämt innan matchen. Men vi missar för många bra lägen idag. Villa är mer effektiva och noggrannare i sitt spel än oss. De vinner rättvist, konstaterar tränare Österberg.

Time outen har ingen positiv effekt för Kungälv, tvärtom. För nästan direkt efter att matchen återstartats gör Jesper Bryngelsson 7-3 på ett långskott och det är spiken i kistan. Resten av matchen spelas av utan några större ansträngningar från något av lagen. Kungälv försöker men kommer inte igenom riktigt. Villa och David Karlsson skjuter en straff som Pertti Virtanen räddar. I slutet gör David Karlsson 8-3 och så slutar matchen.
- Vi gräver inte ner oss efter den här förlusten. Vi vet hur vi ska agera mot Villa och trots en ganska jämn matchbild så vinner de ganska stort. Men jag är inte ett dugg orolig när det gäller vårt spel. Vi tar nya tag inför fredagens match här i Lidköping, avslutar en inte allt för besviken Tommy Österberg.

Därmed står det alltså 1-1 i denna kvartsfinalserie som fortsätter på fredag med en ny match uppe i Lidköping.