6 - 0

Villa nollade Motala
Joel Broberg tvåmålsskytt mot Motala.

Villa gick upp i serieledning efter seger med 6-0 hemma mot Motala.

Matchen blev aningen fördröjd eftersom Motalas spelarbuss kommit fram senare än förväntat till Lisch på grund av en trafikolycka. Innan avslag så hyllades också Jesper Eriksson för 200 seriematcher i Villa och David Karlsson för sina 1000 mål på elitnivå. Davva spelade därför matchen iförd tröja nummer 1000. Det var inte hans egen idé ska tilläggas.

Klockan hade nog hunnit bli 19.20 innan matchen drog igång och redan efter en minut så stod det 1-0. Johan Esplund spelade fram Brechen som satte ett inspel på en Motalaspelare och vidare in i egen kasse. Att göra självmål efter en minut när man möter Villa på bortais rekommenderas icke.

2-0 kom när Johan Löfstedt spelade fram Felix Pherson som susade in i straffområdet och satte bollen i mål. Vid 3-0 jobbade Davva fram ett misstag från Motala på deras planhalva vilket gjorde att Joel Broberg fick fri gata och bombsköt bollen in i krysset. Det skottet gav säkerligen någon form av utslag på Richterskalan.

Motala tog timeout efter detta mål vilket hjälpte föga just då. Bara någon minut efter timeouten så höll sig Joel framme på nytt och styrde in ett inspel från Davva i nät via en Motalaspelare. 5-0 gjorde Davva själv efter vackert förarbete av Jocke Andersson. Då hade det bara spelats 27 minuter.

Resten av matchen blev ett rejält sömnpiller. Framför allt andra halvlek. Tempot sänktes rejält och Villaspelarna verkade försöka samla snygghetspoäng på sina passningar samtidigt som Motala drog hem sitt lag och ställde upp sig på egen planhalva. Det hela blev ganska tråkigt och föga underhållande.

Ett mål till fick vi se när William Arvidsson som ersatt Sune Gustafsson som junioravbytare i truppen klappade in en vänsterhörna. På slutet handlade mycket om att Jon Karlsson skulle få¨hålla nollan för första gången i seriesammanhang för Villa och det lyckades han med.

Jon fick göra några räddningar i matchen. Bland annat en superb skridskoparad när gamle Villaspelaren Philip Florén fick ett friläge i första halvlek. I andra halvlek så räddades han av stolpen en gång på ett hörnskott.

Visst hade man kunnat begära lite mer offensivt av Villas andra halvlek men det är väl så här det kan bli ibland. Den där vanliga extraväxeln fanns inte riktigt hos spelarna i denna matchen. I andra halvlek ska sägas. Från matchstart var man fullt påkopplade och körde över Motala första halvtimmen.

Eftersom Sandviken förlorade borta mot Vänersborg så gick Villa upp i serieledning i och med onsdagskvällens seger. Tycker gott man kan stanna kvar på den tabellplaceringen. Nästa match för Villas del blir på lördag borta mot Sirius. Första utematchen sedan kvartsfinal 4 mot Västerås förra säsongen.

När det gäller matcher utomhus så gäller lite andra premisser än när man lirar inomhus. Isen kan vara kass, det kan blåsa och komma nederbörd och ljuset kan också vara lite annorlunda med skuggor på isen osv. Vissa utearenor har nästan lite halvskum porrklubbsbelysning som kan ställa till det ibland. Just det sista kanske dock inte gäller Studenternas som brukar vara rejält upplyst.

Prognosen säger att det ska bli uppehåll och relativt måttlig vind, men när hade SMHI rätt senast? Ni ska nog räkna med orkanvindar och skyfall lokalt över Studan under lördagseftermiddagen. Bara för säkerhets skull.