2021-11-25 19:00

Villa Lidköping - Rättvik
9 - 0

Villa nollade Rättvik

Villa nollade Rättvik

Torsdagens hemmamatch mot Rättvik slutade 9-0.

Torsdagens hemmamatch var efterlängtad efter att Villa varit ofrivilligt spellediga i över en vecka. Anton Johansson vaktade kassen och Joel Broberg gjorde comeback efter sin avstängning. Petter Björling vilade efter stjärnsmällen han fick mot Edsbyn i senaste matchen.

Kändes som Villa gick lite grann på halvfart i första halvlek där tempot stundtals var rätt så grusigt. Tre nätkänningar fick vi ändå se innan paus. 1-0 av Christoffer Edlund på straff, 2-0 av samma spelare via ett kanonskott och 3-0 genom Alexander Karlgren. Hans första mål i seriespelet den här säsongen. Edlund hann också med att bränna en straff.

Rättvik försvarade sig väl och var inte helt ofarliga i sina kontringar heller. Vid ställningen 0-0 så hade man ett riktigt vasst skott där Anton Johansson fick slänga ut sin ena madrass till benskydd och rädda snyggt. Man hade även ett hörnskott där bollen låg och dallrade på mållinjen innan den rensades bort. Den hörnan var betydligt farligare än de åtta som Villa skapade i första halvlek. Tror ingen av dessa träffade mål faktiskt.

Om första halvlek hade en lite småtrött aura av träningsmatch över sig så blev det klart bättre snurr på grejerna i andra. Man förstod ju också att Villa skulle höja tempot ett snäpp och att Rättvik inte skulle orka försvara sig lika väl längre och så blev det ju också.

Hörnskyttet lossnade när Martin Andreasson satte 4-0 på ett fotledshögt skott. Tim Persson snubblade in femman i öppen kasse efter framspelning från Erik Säfström. Edlund bombade in 6-0 på hörna innan Felix Pherson nätade mot sin moderklubb via en hörnretur med något som kan liknas vid en golfsving. Joel Broberg satte 8-0 i sin återkomst och Edlund avslutade målskyttet med ännu ett straffmål.

Två poäng, nio plusmål och noll insläppta. Det kan man självklart inte klaga på. Det kanske inte var bandyhistoriens mest upphetsande match men man får ju vara lite realist också och förstå att det gäller att ransonera krafterna nu när Villa påbörjat ett väldigt intensivt spelschema. Kvällens match var den första av tretton som ska avverkas innan det nya året kan firas in.

Båda målvakterna, Anton Johansson och Anton "son till Anders" Svensson, fick pris som sina lags bästa spelare. Tyvärr för Villa-Anton så tvingades han utgå med cirka tio minuter kvar med smärtor i ena benet efter en räddning. Kanske en sträckning i ljumsken eller liknande om det nu ska spekuleras. Jesper Thimfors fick ersätta istället.

För en uråldrig gammal stöt som mig själv som upplevt Danne Hjelms två episka säsonger i Villa på 90-talet så var det en upplevelse att se hans söner Viktor och Jesper i Rättvik. Båda hade till hundra procent identisk åkstil och rörelseschema som sin farsa. Kände nästan ett litet nostalgiskt sting när jag stod där uppe på läktaren.

Nästa match för Villa är borta mot Västerås på söndag. En av säsongens svåraste matcher. Även om Västerås haft en lite knackig inledning på serien så är deras högstanivå skyhög när allting stämmer.

På lördag spelar Villas damer toppfight hemma mot AIK. Den bör ni definitivt se.

Nu är det slut på malandet för denna gång. Ha det finemang.

Villa vs Rättvik 9-0 (3-0)
1-0 Christoffer Edlund 19
2-0 Christoffer Edlund (Johan Löfstedt) 28
3-0 Alexander Karlgren 29
4-0 Martin Andreasson (Felix Pherson) 54
5-0 Tim Persson (Erik Säfström) 55
6-0 Christoffer Edlund (Alexander Karlgren) 68
7-0 Felix Pherson 85
8-0 Joel Broberg (Tim Persson) 90
9-0 Christoffer Edlund 90+2
Utv : Villa 1x10 , Rättvik 3x10
Publik : 2060

Villalandlisch05102021-11-25 22:40:00
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping