6 - 4

Villa ny serietvåa
Jocke Andersson 2+1 mot Åby/Tjureda.

Seger med 6-4 mot Åby/Tjureda innebar att Villa klättrade i tabellen.

Till denna matchen som spelades på Villas 86:e födelsedag så var Martin Johansson tillbaka i laget efter sin sjukdom. Dessutom så skiftade man målvakt så att Jon Karlsson fick ställa sig i buren. Johan Esplund vilade åter igen på grund av sin axelskada.

Villa började starkt och skapade nog fyra bra lägen första sex minuterna men brände det mesta. Ett långskott från Jocke Andersson satt dock vid ena stolpen när Åby/Tjuredas målvakt Viktor Birgersson stod och "hästesöv" lite. Annars så gjorde Birgersson en stormatch ska sägas.

När Åby/Tjureda var uppe offensivt för första gången så fick man en hörna och den satte Filip Fransson till 1-1. Väldigt ologiskt i detta läget av matchen. Efter 17 minuter så bröt sig Felix Pherson in i straffområdet där han hakades och straff utdömdes. Den sköt Martin Johansson säkert i mål till 2-1.

Helt plötsligt var det 2-2 när Andreas Lysell kom ren med Jon. Villa återtog dock ledningen snabbt när Jesper Eriksson avlossade sin knallpulverpistol och bollen satt nere vid ena stolpen. 3-2 i paus borde ha varit 8-2 med tanke på alla missade chanser från Villas sida.

I andra halvlek så gjorde Villa tidigt 4-2 när Jocke kom fri efter en lyftning och var bussig nog att servera Tim Persson öppen kasse att raka in bollen i. Efter 63 minuter så smällde Jocke själv in 5-2. Resten av matchen blev väl sedan ingen vidare underhållning för hemmapubliken om man ska vara ärlig.

Henrik Cervin reducerade för gästerna innan Felix Pherson satte Villas sista mål till 6-3. Senare så slank en lyftning igenom och Filip Bringe kunde fri göra 6-4. Efter detta hade Åby/Tjureda två heta chanser för ytterligare reduceringar men Jon räddade båda. Den första via stolpen medans den andra var ett friläge.

6-4 hemma mot seriejumbon låter kanske lite fjuttigt. Första halvlek var ändå helt ok men i nuläget finns det inte mycket självförtroende när chanserna dyker upp. Med lite mer killerkänsla i straffområdet så hade detta lätt kunnat sluta med gott och väl tvåsiffrigt. Andra halvlek ska man nog helst försöka glömma. Defensivt såg det väl sådär ut med flera bollar som slank igenom på ett sätt som man inte är van att se när det gäller Villa.

Segern gjorde att Villa är ny serietvåa en poäng före Sandviken. Nu är det uppehåll fram till onsdag 29 januari då Villa åker till Söderhamn för möte med Broberg. Fyra spelare försvinner iväg med A-landslaget för en turnering i Finland. Dessa är Jesper Thimfors, Martin Johansson, Joel Broberg och Martin Karlsson. Dessutom ska Alexander Härndahl, Alexander Karlgren och Theo Lewerin spela VM med P19-landslaget i samma land. Kom hem hela och krya tack.