3 - 1

Villa sänkte mästarna
Tredje raka segern för Villa

Villa besegrade regerande mästarlaget Edsbyn med 3-1.

Det var två fullpoängare som gled ut på isen. Edsbyn började med att sätta väldigt hög press på Villa inledningsvis. Om det gav resultat? Ja, för Villa i så fall som ledde med 2-0 efter sju minuters spel.

Vid 1-0 så bröt Felix Pherson ett uppspel på mitten och skickade iväg ett långpass till Joel Broberg som satte bollen högt i mål med ett backhandlyft. 2-0 kom efter att Tim Persson bröt ett anfall för Edsbyn och satte upp bollen till Christoffer Norin som tryckte sig in i offensivt straffområde. Efter en sammanstötning så samlade David Karlsson upp resterna och skickade in bollen i nät.

Det fanns skapliga lägen även för ett tredje mål innan Edsbyn reducerade på en hörnvariant. Villa utökade till 3-1 efter att Martin Karlsson haft en egen liten show i Edsbyns straffområde. En dragning, en flipp och sedan ett enhandspass till William Arvidsson som enkelt kunde sätta sitt första seriemål i Villas A-lag.

I andra halvlek så hade Edsbyn ett rejält spelövertag och bollinnehav. Dock så hade man förtvivlat svårt att ta sig igenom Villas defensiv. De få gånger man gjorde det stod Jesper Thimfors säkert i vägen. Förutom vid ett tillfälle i slutet av matchen när Villa för en gångs skull tappade boll på egen planhalva med ett stolpskott för Edsbyn som följd.

Villa hade nog fler öppna lägen till mål än Edsbyn. Ganska naturligt eftersom man inte hade lika många spelare att ta sig förbi när man kom i sina omställningar. Några fler mål blev det dock inte och andra halvlek förblev mållös.

Villas försvarsarbete över hela banan är imponerande. Jag har kollat på bandy sedan tiden då Micke Arvidssons skridskor fortfarande var moderna och har nog aldrig sett en bättre defensiv från ett Villalag än vad vi får uppleva nu. Alla jobbar och sliter för varandra. Nästan vem som helst i laget verkar beredd att offra hela tandgarnityret för att få täcka ett skott.

En säker defensiv leder ju också oftast till att det händer grejer offensivt. Martin Karlsson var åter igen en gigant på isen. Det känns som att Martin och Jesper Eriksson blivit ett riktigt radarpar där ute. Den något timide bondgrabben och den lite flashiga storstadskillen verkar ha funnit varann. Så kan det gå.

Många andra spelare tar också för sig offensivt så det finns gott om alternativ. Mot regerande svenska mästarna Edsbyn så gjordes två av tre mål av 99:orna Joel Broberg och William Arvidsson. Två Lidköpingskillar, två Villaprodukter. Visst värmer det lite extra.

Nu har man ju bara spelat tre matcher hittills och massor kan hända i fortsättningen. Men det är klart att det ändå är en drömöppning av seriespelet för Villas del. Fortsatt ödmjukhet och fortsatt hårt jobb är det som gäller.

Nästa match är borta mot Motala på onsdag.

Villa vs Edsbyn 3-1 (3-1)
1-0 Joel Broberg (Felix Pherson) 6
2-0 David Karlsson 8
2-1 Mattias Larsson (Daniel Liw) 20
3-1 William Arvidsson (Martin Karlsson) 31
Utv : Villa 2x10, Edsbyn 2x10