Edsbyn - Villa Lidköping
2 - 4

Villa vände och vann
Det blev segerjubel även i denna match.

Efter ett underläge i paus så vann Villa den svåra bortamatchen mot Edsbyn med 4-2.

Fredagen bjöd på en riktigt tuff fight för Villas del när man med helt ordinarie manskap åkte den långa resan upp till Hälsingland för att möta regerande svenska mästarna Edsbyn i deras hemmaborg.

Första halvtimmen av matchen var relativt chansfattig. Villa hade ett par skapliga skottlägen utan resultat. Edsbyn hade några lägen som kändes aningen vassare men ändå inga mål.

Allt efter att halvleken tickade på så började Edsbyn föra spelet efter en jämn inledning. Med en halvtimme spelad utnyttjade man också att Villa tappade bollen djupt ner på egen planhalva och Oscar Wikblad kunde snirkla sig igenom och sätta matchens första mål.

Strax därefter kom också mål nummer två när ett inspel flipperstudsade lite fram och tillbaka innan Jonas Edling fick läge och satte bollen i mål. Edsbyn avslutade halvleken bäst även om Villa var nära att reducera via en hörnvariant. Hemmaledningen i paus var inget att säga om.

I andra halvlek så hade Villa bättre sprutt på prylarna offensivt. Felix Pherson satte fram Joel Broberg på vänsterkanten med rejäl yta framför sig. Joel avancerade och lyfte kyligt in bollen i bortre krysset. Några minuter senare så var det kvitterat när Tim Persson stod för en mycket fin framspelning till Jocke Andersson som avslutade säkert.

Edsbyn kände sig förmodligen lite pressade eftersom man tog timeout direkt efteråt. Det hjälpte dock föga eftersom Villa fortsatte föra matchen. Tim var väldigt nära att sätta ledningsmålet när han träffade stolpen efter ett inspel från kanten.

Vi skulle inte behöva vänta på 3-2 alltför länge. Jocke åkte och måttade skott utanför straffområdet. När han väl bestämde sig för att skjuta så for bollen upp som en missil i krysset. Ett vansinnigt hårt skott som ingen vettig människa hade velat komma i vägen för.

Joel hade sedan ett bra läge att utöka innan Edsbyn kom med en förväntad slutoffensiv. Villa lyckades freda sig och på övertid så kunde Johan Esplund sno åt sig bollen och mycket kyligt sätta 4-2.

Det var en riktigt bra match mellan två bra lag. Det som var avgjorde var väl kanske Villas större bredd. När en toppspelare åker ut och sätter sig på bänken så kommer en annan toppspelare in istället. Det blir tungt att stå emot till slut.

Många var bra i Villa. Jag vill ju som oftast nämna Joel Broberg. Denna lilla valp som väl knappt ens lärt sig knyta skridskorna själv än. Han sliter som en galärslav i defensiven och erövrar bollar från motståndarna samtidigt som han också hinner vara hyperfarlig framåt.

Esplund var bra, Felix likaså, Tim gör alltid sitt jobb. Löfstedt spelade upp sig i andra halvlek, Martin Karlsson har en stigande formkurva och så Jocke då, ständigt denna Jocke. Defensivt var det riktigt tätt. Martin Johansson täckte skott som han brukar och Jesper Thimfors var lugn och trygg i kassen. Han släpper ju knappt en enda retur längre. Nu har jag nämnt nästan alla spelare. Dags att sluta.

Nu återstår det en enda match av denna säsongs seriespel. Hemma mot Hammarby på tisdag. Vinner Villa där så slår man poängrekord för elitserien i dess nuvarande form. Det blir något att försöka sikta in sig på.