2019-12-11 19:00

Villa Lidköping - Broberg
5 - 4

Villa vände underläge till seger
Lyckosam comeback för Martin Johansson.

Villa vände underläge till seger

Det blev en knapp seger med 5-4 i hemmamatchen mot Broberg.

Inför denna matchen så hade väl ingen missat att Martin Johansson återuppstått från sin skadefrånvaro och gjorde sitt första framträdande i Villadressen sedan World Cup. Sune Gustafsson fick vila istället. Något nog Sune hade tvingats göra även utan Martins comeback eftersom han fått ont i en ljumske. Även Felix Pherson och Jon Karlsson var tillbaka i matchtruppen. Jon som nybliven pappa till en liten dotter. Stort grattis!

Broberg kom med en derbyseger mot Bollnäs i ryggen inför denna matchen och det märktes att det var ett lag med bra form och stort självförtroende som Villa ställdes mot. Gästerna började bra och 0-1 kom relativt tidigt på en omställning via Jonas Engström och senare 0-2 på hörna genom Magnus Fryklund. Villa spetsade till sig lite framåt och under en tiominutersperiod så gick man från underläge 0-2 till ledning 3-2.

Johan Löfstedt skyfflade in 1-2 vid närmsta stolpen vilket verkade överraska Brobergs målvakt Henrik Rhenvall. Vid 2-2 så lossade Jocke Andersson bössan från högerkanten och 3-2 kom på kontring efter en Brobergshörna där Ludvig Johansson fick sin första poäng för säsongen när han lämnade över bollen till Jocke som med en hiskelig fart susade igenom och satte ledningsmålet.

Halvtidssiffrorna skrevs till 3-3 efter mål på hörna av Vadim Arhipkin. I andra halvlek så gjorde Jonas Nygren 3-4 med ett skott från kanten. Vet inte om Jesper Thimfors hade ställt sig i kön till korvkiosken just då för han verkade inte riktigt vara med på det skottet. En ovanligt litet misstag från 88:an i Villakassen.

Kvitteringen kom strax efteråt när William Arvidsson fick praktträff i bra läge och bollen for upp som en nyårsraket i nättaket. Med tjugo minuter kvar så kom det som skulle bli segermålet när Jocke tog ner en fin lyra från Martin Karlsson och fri satte 5-4.

Det blev lite nervöst på slutet när Broberg satsade allt man hade på en kvittering och skapade ett par farliga lägen som så när resulterade men till slut så kunde Villa få segerjubla ännu en gång.

Det var en underhållande match med öppet spel och många målchanser. Det märks ändå rätt så tydligt att Villa inte är inte i sin bästa form just nu. Man får jobba väldigt för sina mål men samtidigt så är det ju en styrka att vinna även när spelet hackar.

Broberg är ett ganska kul lag att möta. Det vilar inga ledsamheter över deras spel om man säger så. Likväl fick de åter igen lämna Lidköping med en förlust. Tror att deras senaste seger borta mot Villa kom 2008. Då var det match ute på gamla goa Isstadion som gällde. Inne i arenan har Villa vunnit varje gång.

Martin Johanssons comeback får väl anses vara lyckosam. Han agerade med samma pondus som man är van att se. Klart det saknas lite timing och matchtempo men det kommer ju vad det lider. Det viktigaste är att han inte får något bakslag på skadan.

Villas nästa match är redan på fredagskvällen då man möter Västerås på bortaplan. En mycket svår match. Västerås inledde elitserien svagt men har nu tre raka segrar och verkar vara rejält på gång.

Villa vs Broberg 5-4 (3-3)
0-1 Jonas Engström (Vadim Arkhipkin) 6
0-2 Magnus Fryklund (Adam Wiijk) 18
1-2 Johan Löfstedt (Felix Pherson) 28
2-2 Joakim Andersson (Martin Karlsson) 32
3-2 Joakim Andersson (Ludvig Johansson) 38
3-3 Vadim Arkhipkin (Fritiof Hagberg) 45
3-4 Jonas Nygren (Adam Wijk) 51
4-4 William Arvidsson (Johan Esplund) 55
5-4 Joakim Andersson (Martin Karlsson) 71
Utv : Villa - Broberg 1x10
Publik : 2724

Villalandlisch05102019-12-12 05:56:00
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping