Tellus - Villa Lidköping
1 - 6

Villa vann Elitserien!

Villa besegrade Tellus med 6-1 och vann därmed Elitserien.

När Villa gled ut på Ekvallens is inför matchen mot Tellus så var det med vetskapen att ett oavgjort resultat definitivt skulle räcka för serieseger.

Villa fick en drömstart med två hörnmål första tio minuterna av David Karlsson och Martin Johansson. Resten av första halvlek var väl lite sisådär och det stod 2-0 i paus.

I andra halvlek så gjorde Daniel Andersson 3-0 efter en snygg genomåkning och ett kyligt avslut. 4-0 kom strax därefter på ännu en hörna av Martin Johansson.

Efter detta så var matchen i stort sett avgjord. 6-1 slutade det till slut efter straffreducering av Tellus följt av 5-1 av Danne och 6-1 av Joel Broberg.

Ingen stor match men Villa gick ut och gjorde sitt jobb. Det var aningen svårspelat med lite hoppig is och skum belysning men det klarade man av bra.

Seriesegern var Villa första i Elitserien i nuvarande skick. Man vann även Elitserien 2005 men då handlade det om en förkortad variant.