Villa vann första semifinalen
Villajubel i semifinal 1.

Västerås besegrades med 5-1 hemma i Arenan.

Till söndagens första semifinalmatch mot Västerås så var glädjande nog Johan Löfstedt redo för spel igen och Villa kunde ställa upp helt ordinarie.

1-0 kom tidigt på Villas första hörna när Felix Pherson lyfte in bollen så den kom perfekt för Martin Johansson som nog sällan fått en mer suverän träff än vid detta tillfälle. Bollen satt stenhårt högt i nät.

Felix satte sedan 2-0 på en retur innan Martin Landström reducerade för Västerås. I slutet av halvleken så kom psykologiska 3-1 på en ny hörna som till en början kändes misslyckad. Efter ett par studsar så hamnade bollen hos Martin Johansson som fick tid på sig att ladda och sätta sitt andra mål.

Tio minuter in på andra halvlek så hade Villa ryckt ifrån till 5-1. Först 4-1 via en omställning där Löfstedt levererade bollen vidare till Christoffer Edlund som från favoritläget till vänster bombade upp bollen i nättaket på sedvanligt sätt. Vid 5-1 så stal Tim Persson bollen i mittcirkeln och passade vidare till Petter Björling som susade igenom resterna av Västerås lag och avslutade med en backhand.

Västerås tog en timeout och efter denna verkade det som att man gick in för att hålla nere siffrorna och spara kraft inför nästa semifinal. Laget ställde mest upp sig på egen planhalva och lät Villa hålla i bollen och spela runt ganska så obehindrat långa stunder. Det fanns ju inte heller någon större anledning för Villa att jaga fler mål och riskera att åka på kontringar när man ledde med 5-1.

I första halvlek var Västerås däremot rätt så pigga och skapade en hel del. Bland annat missades ett friläge vid ställningen 1-0. I sådana här tuffa slutspelsfighter så är det ju av yttersta vikt att utnyttja de chanser som dyker upp och gärna daska in en och annan hörna. Just detta gjorde Villa och man var betydligt mer effektiva än de grönvita gästerna.

1-0 i matcher för Villa inför semifinal 2 i ABB Arena på tisdag kl.19.

Villas målskyttar : Martin Johansson 2, Felix Pherson, Christoffer Edlund, Petter Björling.