Villa Lidköping favorittippade att ta SM-guld
Villa Lidköping, Edsbyn och AIK tippas gå långt den här elitseriesäsongen.

Villa Lidköping favorittippade att ta SM-guld

Idag genomfördes upptaktsträffen i Elitserien. Nästa vecka är det premiär!

Om lite mer än en vecka är det dags för seriepremiär i Elitserien. Det "röda nystanet" ska återigen få rulla ut på spegelblanka isar runt om i Sverige. Fredagen den 13:e november är det dags för spel och premiäromgången sträcker sig fram till söndagen. 

Omgång ett ser ut som följer:

Fredag 13:e november
19:00 Edsbyn - Villa Lidköping
19:00 Sirius - Sandviken
19:00 Bollnäs - Tellus
19:00 AIK - Hammarby

Lördag 14:e november
15:00 Frillesås - Broberg/Söderhamn
15:00 Motala - Vänersborg

Söndag 15:e november
15:00 Västerås - Vetlanda

Idag genomfördes det en digital upptaktsträff där elitserietränarna fick dela med sig av sina tankar inför säsongen och dessutom tippa den. Många var överens om att Villa Lidköping, AIK eller Edsbyn kommer stå i en final där västgötarna fick flest "segertips" på sig. 10/14 klubbar tror att Villa Lidköping blir svenska mästare säsongen 2020/21.

Förra säsongen föll Johan Sixtenssons manskap i finalen mot Edsbyn med 1-5, i år står man väl rustade inför att gå långt igen. Bland annat har man tagit in två toppspelare i landslagsmännen Christoffer Edlund och Erik Säfström som kommer bidra med värdefulla poäng.

AIK och Västerås håller inte tillbaka ödmjukheten och har tippat sig själva som vinnare. Vidare tror fjolårets mästarlag, Edsbyn, att AIK tar hem SM-guldet. Sirius tror att "bandybyn" försvarar sitt SM-guld.


Smålänningen Christoffer Edlund spås ta hem skytteligan den här säsongen.

Det var också väldigt tydligt vilken spelare som kommer ta hem skytteligavinsten i Elitserien den här säsongen. 13/14 lag tror på Christoffer Edlund (Villa Lidköping). Endast en klubb har tippat Erik Pettersson (AIK) som bäste målgörare. "EP" är som bekant ny i AIK inför den här säsongen efter spel med SKA Neftyanik i Ryssland, åtta klubbar tror dessutom att han kommer bli "säsongens bästa nyförvärv".

Spännande blir det i vilket fall och vi har en häftig premiäromgång att se fram emot där derbyt mellan AIK - Hammarby och "toppfighten" mellan Edsbyn - Villa Lidköping sticker ut lite extra. 

Elitserien kommer i skrivande stund spelas som planerat efter ett beslut som togs i fredags. Läs mer om det här:

*** *** ***

Fredrik Wiberg2020-11-03 18:13:00

Fler artiklar om Sverige