Villas derbysvit intakt
Ännu en derbyseger för Villas del.

Villa vann hemmamatchen mot Vänersborg med 5-2.

Till onsdagens derbymatch hemma i Arenan så var Johan Löfstedt friskförklarad och tillbaka i laget igen. Theo Lewerin fick stå vid sidan istället.

Vänersborg började bäst och hade ett skott i stolpens utsida innan Niklas Nyqvist satte 0-1 efter en kvarts spel. Villa åt sig in i matchen och Christoffer Edlund kvitterade när han smällde in en högerhörna så att bollen satt som en lavett i nättaket.

Villa tog över mer och mer ju längre halvleken gick och skapade ett par lägen att ta ledningen. Löfstedt hade ett farligt skott som så när resulterade, Tim Persson var nära att näta vid ett tillfälle och Alexander Karlgren hade ett skott där returen låg och dansade framför mållinjen.

Andra halvlek började med att Villa fick en utvisning för att man var för sena ut till avslag. När spelet väl kom igång så svärmade hemmalaget omkring som ett gäng med bålgetingar runt Vänersborgs straffområde. Bollen erövrades gång på gång och man skapade massor med chanser. Vi fick se en sällan skådad kavalkad av brända lägen som en straff, friläge, öppet mål och mer därtill under första kvarten av halvleken.

Till slut så tog Villa ändå ledningen genom Tim Persson som satte returen på sitt eget skott efter passning från Edlund. 2-1 i detta läget var minst sagt rättmätigt men borde varit 5-1 eller 6-1 istället.

Även om Villa dominerade andra halvlek så var ledningen länge bara ett mål och det kändes lite smånervigt såklart. I Villas straffområde var det tämligen lugnt ett bra tag och det såg nästan ut som att isen var nyspolad framför Jesper Thimfors. Till slut stack dock Vänersborg upp lite och Thimfors fick göra en benparad på ett skott utifrån av Emil Viklund och även ett par hörnor skapades.

Efter 81 minuter så drygade Villa äntligen ut ledningen när Edlund från vänsterkanten ur väldigt snäv vinkel, nästan nere vid kortlinjen, bombade in bollen i närmsta krysset med ett våldsamt hårt skott. Några minuter senare avgjorde han matchen definitivt med ett lågt skott på en högerhörna. Vänersborg reducerade på hörna genom Adam Herou Löf innan Albin Thomsen spikade slutsiffrorna till 5-2 efter att ha rundat sista försvararen och nätat i friläge.

Ingen derbymatch som går till historien kanske men två poäng var ju ändå det viktigaste och Villa är i fortsatt serieledning. Segern innebar också den tjugonde raka matchen utan förlust mot Vänersborg i serie och slutspel. Femton segrar och fem oavgjorda har det blivit. Senaste förlusten kom på annandag jul 2013.

Nästa match för Villas del spelas på fredag borta mot Motala innan serien avslutas på tisdag med hemmamatch mot Frillesås. Två segrar innebär serieseger.

Villa vs Vänersborg 5-2 (1-1)
0-1 Niclas Nyqvist (Ilja Grachev) 15
1-1 Christoffer Edlund (Alexander Härndahl) 23
2-1 Tim Persson 56
3-1 Christoffer Edlund (Martin Karlsson) 81
4-1 Christoffer Edlund (Alexander Härndahl) 88
4-2 Adam Herou Löf (Robin Lundqvist) 90+1
5-2 Albin Thomsen (Joel Broberg) 90+2