Villa Lidköping - Vänersborg
8 - 4

Villas derbysvit intakt

Villa vann fredagens hemmamatch mot Vänersborg med 8-4.

Fredagskvällen innebar derbymatch mellan Villa och Vänersborg i Arenan. Ett derby som på förhand kändes hetare än på flera år eftersom båda lagen var obesegrade så här långt. Bandyexperter runt om i landet ansåg att Vänersborg den här gången skulle ha en rejäl chans att bryta Villas förlustfria derbysvit som varat sedan annandag jul 2012.

Av det blev det inget skulle det visa sig. Det stod förvisso "bara" 1-0 efter en halvtimme men då så sa det pang-pang-pang. Ett par snabba passningar och så ett kliniskt avslut från Christoffer Edlunds klubba som innebar 2-0.

Vid 3-1 så kändes det som att Vänersborg hade ett litet momentum ì matchen för ett kort tag. Då klev Joel Broberg fram och åkte urstarkt igenom och satte 4-1. Felix Pherson följde upp med att hänga in halvtidsresultatet 5-1. Två sena mål i första halvlek som kändes helt avgörande. Felix var grym första 45 och satte tre mål. 1-0, 3-0 och 5-1.

Första halvlek bjöd på riktigt bra underhållning. Efter paus så försökte Vänersborg täta luckorna defensivt och det blev stundtals lite mer statisk bandy. Tre mål för vardera lagen fick vi ändå se och slutsiffrorna skrevs till 8-4. Ett resultat som väl var lite i underkant men duger gott ändå. Gustav Friman, Alexander Härndahl och Alexander Karlgren gjorde Villas mål i andra halvlek.

Nyförvärvet Friman nätade för andra matchen i rad och var riktigt pigg. Han fixade fram Vänersborgs enda utvisning i matchen och borde definitivt fått med sig ytterligare en lite senare. Han bjöd även på ett bra defensivt jobb där han erövrade boll flera gånger. Känns helt klart lovande men några fler kilon skulle kanske inte skada eftersom han ser ut att vara lika tunn som ett smultronstrå. Käka minst en kebab om dagen är mitt råd.

Felix Pherson var bäst i Villa. Speciellt hans första halvlek var helt brutal. Alexander Karlgren var ett ständigt problem för Vänersborg med skridskoåkning, passningsspel och skytte. Även Joel Broberg var mycket bra hela matchen. Han har flyttats upp i en mer offensiv position de senaste två matcherna och blivit ett ännu större hot för motståndarna än tidigare.

Tim Persson och Johan Löfstedt saknades. Tim kan eventuellt vara tillbaka i nästa vecka. Löfstedt hyllades för övrigt fint med applåder från publiken i matchminut 23. Anton Johansson fick chansen i kassen och gjorde det skapligt. Kul för honom att få stå i en lite hetare match istället för bara mot Frillesås och liknande motstånd. Defensivt så stod hela laget ånyo för en stabil insats. Måhända frånsett sista 10-12 minuterna då det blev lite ofokuserat kanske. Fast då var ju matchen sedan länge avgjord.

Nästa vecka väntar två tuffa bortamatcher i Hälsingland för Villas del. Broberg på onsdag och Edsbyn på fredag. Felix Phersons medverkan då är osäker eftersom han ska bli pappa vilken dag som helst. Har inte storken levererat barnet innan onsdag så lär han stanna hemma.