Villas ispremiär avklarad

Villas ispremiär avklarad

Under fredagen hade Villa sin officiella ispremiär.

Igår så var det då dags för Villas årliga ispremiär med diverse aktiviteter. Insamling och promenad runt Lidan till hjälp för MOD (mer organdonation), presentation av dam & herrtruppen, skills-competition, intervjuer, autografskrivning och afterwork med spelarna i restaurangen. Dessutom spelades det givetvis lite bandy. Damlaget spelade en internmatch medans herrlaget, svenska mästarna, spelade mot stadens andralag Lidköpings AIK eller LAIK som alla kallar dem.

Om man ska skriva lite om Villas match mot LAIK så hade den inför trissats upp som "Slaget om Lidköping" och liknande. Det blev inte mycket till kamp utan mest lite uppvisningsbandy över det hela. Även om LAIK är ett väldigt duktigt allsvenskt lag så märktes det ju en enorm skillnad givetvis när Villaspelarna satte fart. Konstigt vore väl annars.

6-0 slutade matchen till slut som spelades 2x20 minuter. 2-0 var paussiffrorna. Jocke Andersson satte första målet efter en kvart medans Victor Petersson blev bäste målskytt med två pyttsar. Övriga målskyttar var Tim Persson, Joel Broberg och William Arvidsson. Willes mål var för övrigt en riktig bomb.

Martin Karlsson hade lagkaptensbindeln, Joel Brobergs galler var kastat och nyförvärvet Albin Thomsen spelade iförd tröja #11. Nämnas kan också att alla spelare i A-truppen var tillgängliga och fick speltid. Målvakterna delade på ansvaret. Jesper Thimfors stod i första halvlek och Jon Karlsson stod i andra. Johan Löfstedt fick pris som bäste Villaspelare och målvakten Andreas Erkenborn fick samma utnämning hos LAIK som för övrigt numera tränas av gamle Villahjälten Jesper Bryngelson.

Nästa gång vi kan se Villa i matchspel är onsdagen 4 september då AIK kommer på besök till Arenan. Det var ju meningen först att man skulle möta Hammarby 31 augusti men den matchen är inställd. Så AIK 4 september är det som gäller alltså.

Vi syns och hörs.

Villalandlisch05102019-08-17 08:00:00
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping