Villas skyttekung skadad

Villas skyttekung skadad

Christoffer Edlund kan missa resten av säsongen.

Det var efter drygt 27 minuter i kvartsfinal 3 mot Sirius som Villas skyttekung Christoffer Edlund lämnade isen med känningar i sin ena ljumske.

Det har nu konstaterats att han ådragit sig en bristning i ljumsken. Första prognosen säger att frånvaron blir en till tre veckor. I bästa fall spelar han redan på söndag i semifinal 1 mot Sandviken. I värsta fall så är säsongen över.

Edlund själv är positiv och siktar på att vara tillbaka så snabbt som möjligt. Samtidigt så måste han ju vara i tillräckligt bra skick för att kunna spela. Det är svårt att åka skridskor med en bristning i ljumsken om man säger så.

Tufft för Villa givetvis om man skulle behöva vara utan sin stora stjärna och målskytt. Edlund gjorde 72 mål i grundserien plus ytterligare sex mål under kvartsfinalerna. Det skojar man inte bort hur som helst.

Villa har givetvis andra spelare som vet hur man sätter bollen i nät. Tim Persson blev fyramålsskytt senast exempelvis och Johan Löfstedt har en kraftigt stigande formkurva. Sedan finns ju även Joel Broberg att tillgå men en spelare av Edlunds kaliber skulle saknas i alla lag såklart.

Vi håller tummarna att Lidköpings för tillfället mest omtalade ljumske läker ihop snabbt.

Villalandlisch05102021-03-10 07:17:53
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping